A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Lakossági felhívás ! - Településképi Arculati Kézikönyvet /TAK/

NYILVÁNOS ÉRTÉKELŐ FELÜLET

A Településképi Arculati Kézikönyv és

a településképi önkormányzati rendelet

monitorozásához

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet /K.r./ 43/B. § (3) bekezdése szerint:
„A polgármester gondoskodik a kézikönyv és a településképi rendelet monitorozása érdekében az önkormányzat honlapján nyilvános értékelő felületet működtetéséről.”

A Településképi Arculati Kézikönyvet /TAK/ és a településképi rendelet /TKR/ a településkép védelméről szóló törvény és a K.r. szerint 2017-ben az eljárási szabályok szerint az államigazgatási szervek adatszolgáltatásai és véleményei alapján, valamint az Önkormányzati rendelet partnerségi egyeztetési szabályai szerint – a nyilvánosság biztosítása mellett – készíttette el az önkormányzat. A véleményezéseket és a lakossági fórumot követően Jászapáti városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Település Arculati Kézikönyvet 233/2017. (XII.14.) Kt. határozattal és a Jászapáti város településkép védelméről szóló 27/2017. (XII.18.) Ök.-i rendelettel fogadta el.

Az arculati kézikönyv a város épített és természeti környezetét terjedelme miatt teljeskörűen bemutatni nem tudja, de törekszik arra, hogy a város jelenlegi állapotát tükrözze, segítse az értékmegőrzést és a jövőkép kialakításához irányt mutasson.

A kézikönyv javaslataira épülő önkormányzati rendelet alkalmazása hosszú távon befolyásolja, segíti a város épített és természeti környezetének alakulását.

A fentieknek megfelelően a K.r. szerint Jászapáti Városi Önkormányzat lehetőséget nyújt a fenti dokumentumok értékelésére, amellyel a javaslattevő az elfogadott és alkalmazásban lévő dokumentumok használhatóságának vizsgálatához járul hozzá. TAK-kal kapcsolatos javaslataihoz jó minőségű megfelelő felbontású fényképfelvételekkel segítheti is a Kézikönyv színvonalának emelését.

A Rendelet 43/B § (4) bekezdés szerint az önkormányzati főépítész évente egy alkalommal a felületre beérkezett véleményeket kiértékeli és ismerteti a képviselő-testülettel.

Véleményét „településképi monitoring” tárggyal, a véleményező nevével, címével, elérhetőségével ellátva a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti meg.

Településképi Arculati Kézikönyvet /TAK/

Közadat kereső


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019Logó
Elbirkep

strand modul 100


palyazatok modul 100

leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100

ITS-modul-100