Nyomtatás

Lakossági felhívás - Javaslati felhívás Pájer Antal díj adományozására

Javaslati felhívás Pájer Antal díj adományozására

A díj a városi közművelődési intézmények, kulturális egyesületek, művészeti csoportok, illetve ezek munkatársai, vagy tagjai, valamint bármely más jászapáti lakos, továbbá család számára adományozható, aki a kulturális, közösségi élet területén kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű tevékenységet végez.

A kitüntetések adományozására a képviselő-testület jogosult. A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai, bizottságai; oktatási intézmények nevelő-testületei; a Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Jegyzője; intézmények, társadalmi szervezetek vezetői; Jászapáti Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A javaslatnak tartalmaznia kell a javasolt adatait, a javaslat alapjául szolgáló tevékenység méltatását.

A Pájer Antal díjra vonatkozó kitüntetési javaslatot minden év október 31. napjáig kell benyújtani Jászapáti Város Polgármesteréhez. A Pájer Antal díj a Magyar Kultúra Napja városi rendezvényen kerül ünnepélyes keretek között átadásra.

A kitüntetésekkel oklevél, és pénzjutalom jár. A pénzjutalom nettó 50.000,-Ft. A kitüntető díjakat a polgármester adja át oklevél kíséretében. Évente díjanként egy-egy kitüntetés adományozható. A kitüntetések posztumusz is adományozhatóak. A kitüntetések posztumusz adományozása esetén pénzjutalom nem jár.

A kitüntetésre vonatkozó javaslatot a polgármester terjeszti a Képviselő testület elé, amelyet előzetesen a Vallási, Oktatási, Kulturális és Civilkapcsolatok Bizottsága megtárgyal.

Jászapáti Városi Önkormányzat