szombat, szeptember 19, 2020

A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

FELHÍVÁS RENDKÍVÜLI SZÜNET ELRENDELÉSÉRŐL

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. szeptember 21. napjától (hétfőtől) határozatlan időre rendkívüli szünetet rendelek el a Margaréta Óvodában (5130 Jászapáti, József Attila u. 7.) a korona-vírus járvány megelőzése érdekében.

Az Önálló Óvodai Intézmény Jászapáti másik két óvodájában a gyermekek ellátása eltérő rendelkezésig biztosított.

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

 

 

 

Jászapáti, 2020. szeptember 18.

Farkas Ferenc
polgármester

 
Regio-Kom Nonprofit Kft.
   Tel: 57/540-132/20 mellék, 57/462-597 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telephely: 5141 Jásztelek, Hrsz: 090/2, Postacím: 5131 Jászapáti, Pf.: 60 Honlap: www.regiokomkft.hu

 

LOMTALANÍTÁS

 

A Regio-Kom Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy

 

2020. szeptember 26-án (szombaton)

 

LOMTALANÍTÁST VÉGEZ JÁSZAPÁTI

településen.

 

(ÜDÜLŐÖVEZETBEN IS)

 

Kérjük, hogy a lakosság reggel 07 óráig helyezze ki lomhulladékait az ingatlanjai elé.

A hulladékokat úgy kell elhelyezni, hogy azokat a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni, és a rakodás biztonságosan és balesetmentesen elvégezhető legyen.

Kihelyezhető hulladékok:

Nagyobb méretű berendezési tárgyak, bútorok, ágybetétek, háztartási berendezések és készülék, ruhanemű, kerámia vizesblokk tartozékok (pl.: mosdókagyló).

A kis térfogatú hulladékokat összekötött zsákban kérjük kihelyezni. A zsákok megtöltésénél figyelni kell arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek.

A lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra az alábbi hulladékok:

– építési törmelék

– levágott füvek, faágak és más komposztálható hulladékok

– veszélyes hulladékok (pl: festékek, oldószerek és csomagolásaik, elem és akkumulátor, fényfénycsövek,gyógyszerek, növényvédő szerek, olajok és olajjal szennyezett hulladékok, pala, tűzveszélyes anyagok stb.)

– elektromos berendezések (pl.: hűtőszekrény, számítógép, televízió stb.)

– fémhulladék

– gumiabroncs

Lakókörnyezetük tisztítása és tisztán tartása érdekében
szervezett lomtalanítás végrehajtásához kérjük a lakosság segítőkész közreműködését!

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Regio-Kom Nonprofit Kft.

2020.szeptember 26.- JÁSZAPÁTI VÁSÁRTÉR

SZENT MIHÁLY NAPI TŰZGYÚJTÁS

18:00 Szentmise (Kisboldogasszony Római Katolikus Templomban)
19:00 Fáklyás felvonulás(Templomtól a Vásártérig)
19:45 FRICSKA TÁNCEGYÜTTES műsora
20:00 Trio Tűzzsonglőr produkció és a máglya meggyújtása
20:30 APOSTOL EGYÜTTES KONCERTJE
22:00 Professzionálisan kivitelezett látványos TŰZIJÁTÉK (a helyszínen)

             Pócs János országgyűlési képviselő felajánlásából

A járványügyi szabályok betartásával!

MINDENKIT SZERETETTEL VÁR JÁSZAPÁTI VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT!

A műsorváltozás jogát fenntarjuk!

plakat2020

EBOLTÁS 2020

Jászapáti

Tájékoztatjuk az ebtartókat, hogy az ebek veszettség elleni kötelező védőoltásának rendjét a 164/2008.(XII.20.) FVM rendelet határozza meg. Az állattartó köteles minden három hónaposnál idősebb mikrochippel ellátott ebet, veszettség ellen saját költségén az állat-egészségügyi felügyeletét ellátó magánállatorvossal beoltatni az alábbiak szerint:

- a három hónapos kort elért ebeknél 30 napon belül,

- az első védőoltást követően 6 hónapon belül,

- azt követően évenként.

Az oltás igazolását csak egyedi sorszámmal ellátott oltási könyvbe lehet elvégezni. A zoonózisok elleni védekezés állategészségügyi feladatairól szóló, módosított 81/2002. (IX.4.) FVM rendelet 8.§ (2) bekezdés előírja, hogy „kötelező az ebek széles spektrumú féreghajtó szerrel történő kezelése” amit a veszettség elleni oltással együtt kell elvégezni.

Az eb veszettség elleni védőoltásának elmulasztása esetén az állat tulajdonosát a 2008. évi XLVI. törvény és a 194/2008. (VII.31.) Korm. rendelet szerint, élelmiszerlánc-felügyeleti birsággal kell sújtani, aminek legkisebb összege 15. 000.-Ft.

Javasoljuk, hogy az állat immunizálását kérje (szeptember illetve október hónapban) az eb tartási helyén, telefonos bejelentés alapján, az állatorvosnál.

Polgármesteri Hivatal
Jászapáti

Valamennyi Jászapátin székhellyel rendelkező

gazdasági társaság vezető tisztségviselője részére

 

Tisztelt Vezérigazgató, Ügyvezető Asszony/ Úr!

2020. július 1. napjától az Országos Orvosi Ügyelet Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (4031 Debrecen, István király út 6., képviseletében: Dr. Kissné Dr. Legeza Zsuzsa ügyvezető) látja el Jászapátin az önkormányzat által kötelezően biztosítandó orvosi ügyeleti feladatokat.

A társaság tájékoztatása alapján támogatási szerződés jött létre a társaság és az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesülettel az ügyeleti központok támogatására, az eszközpark esetleges fejlesztésére.

E tevékenység keretein belül a támogató egyesület előre kidolgozott stratégia alapján az ellátási területeken támogatást gyűjt a helyi vállalkozásoktól, amelyet orvosi segédeszközök, berendezések és egyéb, a beteg gyógyulását, valamint az orvosok, ápolók munkáját segítő műszerek vásárlására fordít. Az összegyűjtött támogatás összegéből vásárolt eszköz, illetve berendezés átadására hivatalos keretek között kerülne sor, amelyre a támogatást felajánló szervezet is meghívást kapna.

Jelen levelem célja, hogy bemutassam az orvosi ügyletet ellátó gazdasági társaságot, és előzetesen tájékoztassam Önt a támogató egyesület esetleges megkereséséről, illetve amennyiben a fenti célokat támogatni tudja, tisztelettel kérjem szíves felajánlását.

 

Jászapáti, 2020. szeptember 8.

Tisztelettel,

Farkas Ferenc
polgármester

Ügyintéző: dr. Tóth Nóra
Telefon, e-mail: 06-57-540-100, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Designed by Notora Team Kft.