Nyomtatás

Támogatás a téli rezsicsökkentésben nem részesültek számára!

Lakossági tájékoztató!

Támogatás a téli rezsicsökkentésben nem részesültek számára

A Kormány a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozattal döntött arról, hogy a fűtési költségek viselésével összefüggésben a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használó háztartások is részesülhetnek egyszeri természetbeni támogatásban.

Az igények felmérését az érintett helyi önkormányzatok végzik.

Az igénybejelentéshez szükséges formanyomtatvány a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán kérhető, vagy a város honlapjáról letölthető.

Az igények bejelentése 2018. augusztus 22. napjától a Polgármesteri Hivatal (5130 Jászapáti, Dr. Szlovencsák I. út 2.) Hatósági és Szervezési Osztályának földszint 1-es irodájában történik.

Ügyfélfogadási idő

Hétfő:             8.00 – 12.00
Kedd:              nincs ügyfélfogadás
Szerda:            8.00 – 12.00
Csütörtök:       8.00 – 17.00
Péntek:            8.00 – 12.00

Telefon:          57/540-100

Az igénybejelentés benyújtásának határideje: 2018. október 15., amely határidő elmulasztása jogvesztő!

Az igénybejelentést az a Jászapáti közigazgatási területén élő, az adott háztartásban bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy abban az esetben nyújthatja be, ha a bejelentő háztartársa korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült, és erről az igénylőnek büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot is kell tenni.

A fentieken túl tájékoztatom Önöket arról, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az igénybejelentés tartalmát jogosult ellenőrizni, az ellenőrzés akadályozása esetén az igényjogosultság megszűnik. A 12.000,- Ft értékben nyújtott természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik (tüzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellett/brikett) és nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költséget.

 

Jászapáti, 2018. augusztus 22.

Farkas Ferenc
polgármester