Nyomtatás

Jászapáti Elektronikai Hulladékgyűjtés

Elektromos és elektronikai hulladék számos különféle termékből keletkezhet. Ilyenek a kisebb-nagyobb háztartási berendezések, az informatikai és a távközlési eszközök, a világítóberendezések, valamint számos fogyasztási cikk, mint például a rádió, a televízió, a videokamera vagy a hifitorony. Ezek az eszközök több különböző anyagból készülnek, amelyek némelyike veszélyt jelent környezetünkre.

Minden elektromos és elektronikai eszköz több alapvető építőelemből épül fel: áramköri kártyákból, kábelekből és vezetékekből, égésgátló anyagokat tartalmazó műanyagokból, higanykapcsolókból, kijelző berendezésekből (például katódsugárcsövekből vagy folyadékkristályos kijelzőkből), akkumulátorokból és elemekből, fénykibocsátó eszközökből, kondenzátorokból stb. Ezekben az alkatrészekben néhány nehézfém (higany, ólom, kadmium, króm) és a halogénezett anyagok (CFC-k, PCB-k, PVC-k, brómozott égésgátló anyagok) jelenléte jelent környezeti szempontból problémát. Több ezek közül toxikus hatású lehet, és a környezetbe kerülve kockázatot jelenthet az emberek egészségére. Az ólom például idegrendszeri károsodást, szív- és érrendszeri megbetegedéseket és veseproblémákat eredményezhet. A kadmium ugyancsak befolyásolja a veseműködést, és agykárosodást is okozhat.

Az elektromos és az elektronikai hulladékok elkülönített gyűjtésével és begyűjtőhelyre szállításával a fogyasztók nagymértékben hozzájárulnak környezetünk megóvásához és a fenntartható fejlődés biztosításához.

Az elektronikai hulladékgyűjtés alkalmával minden valaha árammal működő elektronikai berendezés díjmentesen leadható.

A gyűjtőakció során hűtőszekrény csak motorral együtt kerül átvételre!

Képcsöves TV, monitor csak ép képcsővel, háztartásonként maximum 2 darab kerül átvételre.

Hiányos, szétszerelt berendezés nem kerül átvételre!

Jászapáti városban idén 2020. október 15-17. között adhatóak le díjmentesen az elektromos és elektronikai hulladékok a

Kossuth Lajos út 18. szám alatt (régi Bölcsőde udvara).

2020. október 15. (csütörtök) 13:00 - 17:00-ig,
2020. október 16. (péntek)  08:00 - 12:00-ig,
2020. október 17. (szombat) 09:00 – 16:00-ig.

 

elektronikai-hulladekgy-2020