Nyomtatás

EBÖSSZEÍRÁS 2021. ÉVBEN

EBÖSSZEÍRÁS 2021. ÉVBEN

Tisztelt Ebtartó!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján Jászapáti Városi Önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel Jászapáti város közigazgatási területén 2021. április 30. napjáig ebösszeírást végez.

Jászapáti Városi Önkormányzat az ebösszeírás alapján az Önök által szolgáltatott adatokról elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

A bejelentőlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv alapján. További formanyomtatványt a Polgármesteri Hivatal portáján vehet át, vagy a www.jaszapati.hu oldalról tölthet le.

Felhívom figyelmét, hogy az eb tulajdonosa, tartója köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, melynek legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 150.000,- Ft

Az eb tulajdonosa vagy tartója a bejelentését az alábbi módokon teheti meg:

•           A kitöltött adatlap a Jászapáti Polgármesteri Hivatal /5130 Jászapáti, Dr. Szlovencsák Imre út 2./ portáján kihelyezett gyűjtőládába, vagy személyesen a portán leadható;

•           postai úton a Jászapáti Polgármesteri Hivatalnak /5130 Jászapáti, Dr. Szlovencsák Imre út 2./ címezve,

•           a honlapról letölthető adatlap kitöltésével, szkennelésével és elektronikus úton való beküldésével a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

További kérdés esetén hívják az alábbi telefonszámot: 57/540-100, 115-ös mellék!

Tájékoztatom a kutya tulajdonosokat/kutya tartókat, hogy a korábbi ebösszeíráskor bejelentett ebeket ismételten be kell jelenteni.

A bejelentőlap leadásának határideje: 2021. április 30.

Együttműködésüket köszönöm!

Jegyző tartós távollétében eljárva
Koczáné dr. Fehérváry Mária
aljegyző

Kitöltési útmutató

I. pont: Az eb tulajdonosa lehet ugyanaz, mint az ebtartó, de el is térhet a két személy. Egyezés esetén is kitöltendő mindkét rovat.

II. pont: Az eb fajtája a törzskönyv alapján, (vagy az eb külleme alapján azonosítható be). Meg nem határozható fajtajellegek hiányában „keverék” megjelölést kell beírni.

III. pont: A transzponderes (mikrochip) jelölést végrehajtó állatorvos által kibocsátott okmányon feltüntetett mikrochip sorszámát kell beírni, ezen, illetve a pecsétlenyomaton szerepel a beültetést végző állatorvos neve és a kamarai bélyegzőjének száma is. Ugyanez vonatkozik az ivartalanításra és a kisállat-útlevél kiállítására is.

IV. pont: Az állatorvos által az eboltási könyvben rögzített adatok alapján töltendő ki.

V. pont: A helyes válasz bekarikázásával kell megjelölni a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státuszát (az eb megfigyelés alatt áll, vagy sem - az eb veszélyessé lett-e minősítve, vagy nem.).

Ha elveszett az okmány, az okmány száma helyett „elveszett” szöveg kerüljön beírásra, és nyilatkozzon, hogy melyik állatorvos végezte a beavatkozást, vagy adta ki az okmányt.

Ha nincs okmány (nincs chip beültetve, nincs ivartalanítva az eb, nincs kisállatútlevél, nem oltatta, az eb még nem érte el a 4 hónapos kort): a sorszám vagy szám helyett „nincs” szöveg kerüljön beírásra.

EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP - 2021