Nyomtatás

Meghívó - Egészségnap

2017-ben január 22-28-ig kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Szövetség kezdeményezésére a XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét. Ez alkalomból a Mályvavirág Alapítvány idén is közös akcióra hívja Magyarországot, amelyhez az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram Jászapáti Praxisközösségének szervezésében Jászapáti már 3. éve csatlakozik. A kezdeményezés legfőbb célja felhívni a lakosság, a szakma és a döntéshozók figyelmét arra, hogy ma már egyetlen nőnek sem kellene méhnyakrákban meghalnia, hiszen ez a rosszindulatú daganatos betegség védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető. Minden település, aki jelentkezett a kezdeményezéshez, mályvaszínű gyöngyöt fűz, amely a betegség elleni küzdelmet szimbolizálja és az elkészült karkötőket a legközelebbi kórház nőgyógyászati osztályának ajánlja fel, hogy a műtét előtt, vagy után álló méhnyakrákos betegeknek átadják azokat, jelképezve ezzel, hogy az adott település kiáll értük, segít nekik és nincsenek egyedül! Ez a betegség sajnos a fiatalokat is veszélyezteti, a 45 éven aluli nők körében ez a második leggyakoribb rák. Magyarországon minden évben több, mint 1000 nőnél diagnosztizálnak méhnyakrákot, és közel 400 Édesanyát, Feleséget, Nőt veszítünk el miatta. Ők többnyire 35-65 év közöttiek, akit a családja köréből szakít ki a betegség.

Célunk minden programunkon egyesült erővel elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu és a HPV-elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék, hiszen a méhnyakrák az egyetlen daganatos betegség, amely védőoltással megelőzhető!

mehnyakrak

Egészségnap – A méhnyakrák megelőzhető!

A Mályvavirág Alapítvány idén is országos programot hirdet a XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmával, amelyhez a Jászapáti Praxisközösség már 3. éve csatlakozik.

Időpont: 2017. január 26. (csütörtök) 14-16 óráig

Helyszín: Jászapáti, Pájer Antal Művelődési Ház

14:00 Megnyitó - Elek Ágnes, népegészségügyi koordinátor

14:15 Dr. Farády Zoltán, háziorvos előadása – A betegség megelőzhető!

14:45 Tamásiné Kalmár Judit, hormonterapeuta előadása – Hormonegyensúly

15:45 Nyitrainé Rusvai Tünde, jógaoktató – Bemutató: Ízületek és mirigyek jógája

 

Kísérőprogramok:

GYÖNGYPOSTA: Lehetőség lesz mályvaszínű gyöngyökből karkötőt készíteni. A mályvaszínű gyöngyök a méhnyakrák elleni küzdelmet jelképezik. Az elkészült karkötőket a jászberényi Szent Erzsébet Kórház nőgyógyászati osztályára juttatjuk el.

EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK, TANÁCSADÁS: Vérnyomás-, vércukormérés, testzsír%-mérés, véroxigén-szint mérés, érszűkület vizsgálat Doppler- ultrahanggal.

MÁLYVAVIRÁG TOTÓ: A helyesen kitöltők között ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

TE MELYIK UTAT VÁLASZTOD? című tárlatunk megtekinthető a rendezvény ideje alatt.

TITOKSZOBA: Tegye fel kérdéseit négyszemközt szakemberünknek!

ÓRIÁS SZÍNEZŐ

GYEREK-SAROK: Gyermekfelügyeletet is vállalunk, ahol játékos, egészségfejlesztő feladatokkal várjuk a gyerekeket.

Az előadások után EGÉSZSÉGES KÓSTOLÓval várjuk Önöket!

Szeretettel várunk minden Nőt, Lányt, Édesanyát és Nagymamát ingyenes rendezvényünkre!

Kezdjük a 2017-es évet is a Méhnyakrák Prevencióval!

A Jászapáti Praxisközösség munkatársai