hétfő, szeptember 28, 2020

Jászapáti Városi Önkormányzat - 5130 Jászapáti, Dr. Szlovencsák Imre út 2. -  Telefon: 57/ 540 100 - E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
szeszenyi2020banner

28,10,0,50,1
600,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
Jászapáti főtér
Templom belső
Templom légifotó
Könyvtár
Könyvtár
Ravatalozó
Horváth Bölcsőde
Park
Szent István szobor

Önkormányzati meghívók

 • Meghívó - Képviselő-testületé soros ülésére 2020. szeptember 17. +

  M E G H Í Tovább olvas
 • Meghívó - Pénzügyi, Gazdasági Bizottság 2020. szeptember 16. (szerda) +

  M E G H Í Tovább olvas
 • Meghívó - Oktatási, Társadalmi Bizottsága 2020. szeptember 15. (kedd) +

  M E G H Í Tovább olvas
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Lakossági felhívások

 • Lakossági felhívás - Ivóvízhálózat mosatás! +

  Tovább olvas
 • Lakossági felhívás - Tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtésről +

  Regio-Kom Nonprofit Kft.Tel: 57/540-132/20 mellék, Tovább olvas
 • Lakossági Felhívás - Ügyfélfogadás szünetel +

  Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Tovább olvas
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

baba

Kincstári Start-értékpapírszámla

Tisztelt jelenlegi, illetve leendő Ügyfelünk!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önt, a Kincstári Start-értékpapírszámlán történő megtakarítás előnyeiről és a számlanyitáshoz, valamint a számlavezetéshez kapcsolódó információkról.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda elérhetősége:

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda

Számlavezetési és Értékkezelési Osztály információs vonalai:

Telefon: (+36) 56-372-806

Fax: (+36) 56-378-349.

Levelezési cím: 5001 Szolnok, Pf. 90.

 

Nyitvatartási idő:

            Hétfő                          8:00-16:00

Kedd                          8:00-16:00

Szerda                       8:00-18:00

Csütörtök                  8:00-16:00

Péntek                        8:00-14:00

 

A www.allamkincstar.gov.hu honlapon, illetve a WebKincstáron keresztül igénybe vehető kényelmi szolgáltatásaink:

 

ü  Ügyfél-regisztráció – számlanyitás elősegítése

ü  On-line időpontfoglalás szolgáltatás

ü  Hírlevélre való feliratkozás

Honlapok és további elérhetőségeink:www.allamkincstar.gov.hu

www.allampapir.hu

https://webkincstar.allamkincstar.gov.hu/

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

Állampénztári Iroda

Számlavezetési és Értékkezelési Osztály

 

Életkezdési támogatás és Start-számla

 

A fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény lehetővé teszi Start-számla nyitását bármely magyar állampolgárságú, Magyarországon lakóhellyel rendelkező gyermek számára, 18. életévének betöltéséig. A Start-számlán elhelyezett követelés illeték- és adómentes.

A törvény értelmében az állam minden, az előbbi feltételeknek megfelelő 2005. december 31. napja után született gyermek számára egyszeri életkezdési támogatást – jelenleg 42.500,- forint – biztosít, amely a gyermek születését követően automatikusan a Magyar Államkincstárnál (a továbbiakban: Kincstár) vezetett Kincstári letéti Start-számlán kerül elhelyezésre.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek esetében a gyermek születését követő 7. évben a jelenleg hatályos törvényi szabályozás alapján 44.600,- forint, illetve a 14. évben ismét 44.600,- forint támogatás jár.

A Kincstári letéti Start-számlán lévő összeg további befizetésekkel nem növelhető, erre a Kincstári Start-értékpapírszámla megnyitása után van lehetőség.

A 2006. január 1. napja előtt született gyermekek nem jogosultak az egyszeri életkezdési támogatás összegére, de számukra is nyitható Kincstári Start-értékpapírszámla, melyre befizetések teljesíthetők.

Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása és vezetése díjmentes. A korábban hitelintézeteknél vagy befektetési szolgáltatóknál megnyitott Start-számlák változatlan formában és kondíciók mellett fennmaradhatnak vagy szabadon áthelyezhetők a Kincstárhoz. Áthelyezés előtt mindenképpen érdeklődjön annak feltételeiről a jelenlegi számlavezetőnél.

A természetes személyek általi befizetés összege után az állam évente további támogatást nyújt, mely a naptári évben befizetett összeg 10%-a, legfeljebb 6.000,- forint.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, valamint a nevelésbe vett gyermekek további állami támogatásra jogosultak, mely a naptári évben befizetett összeg 20%-a, legfeljebb 12.000,- forint.

A települési önkormányzat – saját hatáskörében meghatározott feltételekkel – szintén befizethet a gyermek Kincstári Start-értékpapírszámlájára, de ezen összegeket illetően az állami támogatás nem érvényesül.

Egy gyermek egyidejűleg csak egy Start-számlával rendelkezhet!

Kincstári Start-értékpapírszámla és Babakötvény

Speciálisan a Kincstári Start-értékpapírszámlára vásárolható Babakötvény egy olyan egyszerű és átlátható befektetési forma, amely a befektetési piacon kiemelkedő hozamot biztosít.

A konstrukció lényegesen megkönnyíti a szülők és a hozzátartozók számára gyermekeik megtakarításainak kezelését.

A Babakötvény legfőbb jellemzői

 • 1 forintos alapcímletű;
 • 19 éves futamidejű;
 • Változó kamatozású, az éves kamatozás mértéke az előző év átlagos fogyasztói árindexe, növelve 3% kamatprémiummal;
 • Kamatjóváírás az első sorozat – 2032/S – esetében minden év december 2. napján, a következő sorozatok esetében a kamatjóváírás minden év február 1. napján esedékes;
 • A gyermek születési évéhez igazodó állampapír-sorozat, amely folyamatosan, a futamidő végéig megvásárolható;
 • Automatikus befektetés lehetősége. Az esedékes kamat és a befizetések összege automatikusan, a gyermek születési évéhez igazodó sorozatú Babakötvénybe kerül befektetésre, tőkésítésre.

A Babakötvény első sorozata kizárólag a 2014. január 31. napjáig született, a Kincstárnál Kincstári Start-értékpapírszámlával rendelkező gyermek javára vásárolható. A 2014. január 31. napja után született gyermekek részére a születési évükhöz igazodó, évente kibocsátásra kerülő 19 éves futamidejű Babakötvény vásárolható.

A számlanyitás éve nem befolyásolja a gyermek részére megvásárolható Babakötvény kondícióit, hiszen az minden esetben a gyermek születési évéhez igazodik, függetlenül a számlanyitás időpontjától.

A Babakötvény a számlatulajdonos 18. életéve betöltésének napján, de legkorábban a számlanyitástól számított 3. év elteltével váltható vissza. Visszavásárlás esetén a fiatal felnőtt részére a Kincstár a névértékkel és a felhalmozott kamatokkal növelt összeget fizeti ki, a jogszabályban meghatározott feltételek szerint.

A 2013. december 1. napját megelőzően, a Kincstárnál vezetett Kincstári Start-értékpapírszámlán nyilvántartott, állampapír formájában meglévő követeléseket a szülők az adott állampapír lejáratáig megtarthatják, a lejáratot követően, valamint a futamidő közbeni kamatok vonatkozásában a követelés automatikusan a 2032/S sorozatú Babakötvénybe kerül befektetésre.

Kincstári Start-értékpapírszámla nyitás, Start-számla áthelyezés

Személyes megjelenés szükséges a Kincstár bármely állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatán és

 • született gyermekek esetében a szülő, vagy hozzátartozó személy-azonosságának (személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány, útlevél vagy kártyaformátumú gépjárművezetői engedély) és lakcímének igazolására szolgáló okmányok, továbbá a gyermek lakcímkártyájának bemutatása, a gyermek neve és személyazonosító adatainak közlése, adóazonosító jelének ismerete;
 • született gyermekek esetén a szülő vagy hozzátartozó és – a szülő egyetértő nyilatkozatával – a 16. életévét betöltött gyermek személyazonosságának és lakcímének igazolására szolgáló okmányok bemutatása, a gyermek neve és személyazonosító adatainak közlése, a gyermek lakcímkártyájának és eredeti adóigazolványának vagy azt igazoló hivatalos dokumentum bemutatása.

(A Polgári Törvénykönyv szerint hozzátartozónak, illetve közeli hozzátartozónak minősül többek között a gyermek, szülő, nagyszülő, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, a testvér.) Ezen gyermekek számlájára a számlanyitást követő 30 napon belül legalább 25.000 forint befizetést kell teljesíteni. A 16. életévét betöltött gyermek számlanyitásához a szülő egyetértő nyilatkozata szükséges.

 • Hozzátartozói számlanyitás esetén szükséges közölni a családi pótlékra jogosult szülő személyazonosító adatait és nyilatkozni a szerződésben a gyermekkel fennálló hozzátartozói kapcsolatról és arról, hogy a szülő jogosult a gyermek után családi pótlékra.

A Start-számla Kincstárhoz való áthelyezéséhez szükséges intézkedésekről, az áthelyezés esetleges következményeiről kérjen tájékoztatást a Start-számla jelenlegi számlavezetőjétől.

A fiatalok életkezdési támogatásával összefüggő egyéb kérdésekben írásban kérhet felvilágosítást az alábbi címen:

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kedves Szülők!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az Önálló Óvodai Intézmény Jászapáti Margaréta Óvodája 2020.szeptember 30-tól / szerda/ engedélyt kapott a nyitásra.

A csökkent dolgozói létszám miatt azonban egyelőre csak azokat a gyerekeket tudják fogadni, akiknek a szülei dolgoznak.

A járványügyi helyzetre tekintettel tisztelettel kérem a szülőket, hogy csak egészséges gyermeket vigyenek az óvodába. Lázas, náthás, orrfolyós, köhögős gyermeket nem szabad óvodába vinni.

A gyerekek bejelentése az eddig megszokott módon a 06-57-441-523-as telefonszámon, illetve az óvó nénik telefonos elérhetőségén lehetséges.

Az elmúlt napokban tanúsított türelmüket ezúton is köszönjük!

                        Pócs János                                          Koczáné dr. Fehérváry Mária

                     alpolgármester                                                      aljegyző

2020.október 2. (péntek) - JÁSZAPÁTI VÁSÁRTÉR

SZENT MIHÁLY NAPI TŰZGYÚJTÁS

18:00 Szentmise (Kisboldogasszony Római Katolikus Templomban)
19:00 Fáklyás felvonulás(Templomtól a Vásártérig)
19:45 FRICSKA TÁNCEGYÜTTES műsora
20:00 Trio Tűzzsonglőr produkció és a máglya meggyújtása
20:30 APOSTOL EGYÜTTES KONCERTJE
22:00 Professzionálisan kivitelezett látványos TŰZIJÁTÉK (a helyszínen)

             Pócs János országgyűlési képviselő felajánlásából

A járványügyi szabályok betartásával!

szentmap-2020-plakatk

Országos Házi Gyermekorvosi Kollegiális Szakmai Vezetői Hálózat


Gyermekorvosi tájékoztató szülők, gyermekes családok számára

A Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Szülői Fóruma anyagai alapján

Az Országos Házi Gyermekorvosi Kollegiális Szakmai Vezetői Hálózat ajánlásával

Koronavírus-fertőzés gyermekkorban

Sokan érzik ma úgy, hogy felelőtlenség közösségbe engedni a gyereket, mások pedig épp ellenkezően, hogy túl sok a korlátozó szabály az óvodákban, iskolákban, miközben koronavírussal fertőzött, komolyan beteg gyermekről szinte alig hallunk.

Azért van ez így, mert gyermekkorban a koronavírus-fertőzés ritkán okoz tünetet, sőt, lehet tünetmentes is a fertőzés. Súlyos gond viszont, hogy gyermekek ebben az esetben is tovább adhatják a vírust a felnőtteknek, idős, vagy krónikus betegséggel élő nagyszüleiknek, tanáraiknak, óvónőiknek, akik számára ez akár végzetes is lehet. Közös felelősségünk ezért, hogy a gyermekeinket még enyhe tünetekkel se engedjük a közösségbe!

A betegség tünetei gyermekeknél lényegében hasonlóak, mint felnőttkorban, de szerteágazóbbak és jellegtelenebbek. Az orvosok számára kötelező járványügyi eljárásrend szerint koronavírus-fertőzésre gyanúsnak kell tartanunk mindenkit - beleértve a gyermekeket is -, akinél az alábbi tüneteknek akár csak egyike is fennáll:

 • láz
 • köhögés
 • nehézlégzés
 • szaglásvesztés, ízérzés zavara vagy hiánya

Ezek azonban gyermekeknél csak a bizonyított esetek felében jelentkeznek, az esetek kb. harmadában hányinger, hányás, hasmenés, vagy csak kifejezett gyengeség, levertség, fejfájás, hidegrázás, izomfájdalom a figyelmeztető tünet.

A betegség teszt nélkül valójában megkülönböztethetetlen más, az őszi-téli náthás-hurutos időszakban gyermekek között gyakori, banális vírusos betegségtől, egyszerű megfázástól, influenzától, gyomorrontástól, és könnyen belátható, hogy így most szinte minden beteg gyermek COVID-19 gyanús esetnek tekinthető.

Mielőtt gyermekünket közösségbe engedjük

 • Tájékozódjunk, hogy az intézményekben milyen higiénés és járványügyi szabályok vannak érvény-ben, és készítsük fel ezekre a gyerekeket!
 • Iskolás gyermekeinkkel beszélgessünk el a kézfertőtlenítés, a helyes maszkhasználat, a szociális távolságtartás fontosságáról, támogassuk őket abban, hogy vegyenek részt az iskolai higiénia fenn-tartásában, gyakoroljuk a helyes kézmosást.
 • Biztosítsunk gyermekünk számára saját ivóvizes kulacsot, hívjuk fel a figyelmét, hogy ezt kizárólag ő használja, és most ne ossza meg társával a tízórait, uzsonnát.
 • Hívjuk fel a gyermekek figyelmét, hogyha nem érzik jól magukat, ezt azonnal jelezzék a pedagógusnak.
 • Tájékoztassuk az intézményt valamennyi (otthoni és munkahelyi) elérhetőségünkről, és támogassuk a pedagógusokat a szabályok betartatásában.
 • A gyermekeket egy egészséges szülő kísérje, maszkban, és lehetőség szerint az intézmény zárt terébe ne lépjünk be. Ha mégis be kell mennünk, fertőtlenítsük a kezünket, tartsuk a szociális (2 m) távolságot, lehetőleg csak saját gyermekünk tárgyait érintsük meg, és a lehető legrövidebb idő alatt hagyjuk el az épületet.
 • Óvoda, iskola utáni közös programok, foglalkozások, szakkörök, tanfolyamok közül csak olyant válasszunk, ami szabad térben végezhető és a megfelelő szociális távolság a gyermekek között betartható.
 • Készüljünk fel, hogy bármikor hirtelen kell mennünk gyermekünkért, ilyenkor igyekezzünk mielőbb odaérni és gyermekünket saját gépkocsival hazaszállítani.
 • Legyen egy családi intézkedési tervünk arra az esetre, ha gyermekünk megbetegszik. Lehetőleg ne az idős, beteg nagyszülők felügyeletére bízzuk őket, akiknél egy esetleges fertőzés komoly kockázatot jelenthet.

 

Mit tegyünk, ha gyermekünk beteg lesz?

 • Alapszabály, hogy csak teljesen tünetmentes gyermeket engedjünk közösségbe!
 • Ha a gyermekünk betegnek tűnik, maradjon otthon. Ha az óvodában, iskolában észlelik a gyermek betegségét, ott megfelelő felügyelet mellett elkülönítik őt a többi gyermektől és haladéktalanul értesítik a szülőket. A gyermeket ilyenkor mielőbb haza kell vinni, de ilyenkor lehetőség szerint ne vegyük igénybe a tömegközlekedést.
 • Ha olyan tünetek jelentkeznek, amiket koronavírus is okozhat (láz, köhögés, nehézlégzés, íz- és szaglásvesztés, torokfájás, hányás, hasmenés, fejfájás, izomfájdalom, fáradékonyság, hidegrázás, feltűnő gyengeség), telefonon vegyék fel a kapcsolatot a gyermek orvosával.

Telefonos kikérdezés

 • Készüljenek fel minden információval arra, hogy a telefonbeszélgetés során gyorsan, de megbízhatóan tudjuk megítélni a helyzetüket – mióta beteg a gyerek, mik a tünetek, milyen az általános állapota, mennyi a láza, milyen az aktivitása, étvágya, van-e koronavírussal fertőzött beteg a környezetében stb.
 • Lehet, hogy az asszisztensi tanácsadás is elegendő, de ha olyan körülmény merül fel, ami orvosi megítélést tesz szükségessé, természetesen orvossal is tudnak beszélni.

 

A telefonos kikérdezés alapján alapvetően két döntést kell hoznunk:

1.    Szükséges-e a gyermek személyes megjelenésével járó orvosi vizsgálat, és be kell-e ezért őt vinni a rendelőbe, igényel-e esetleg sürgős kórházi ellátást. Ha be kell őt vinni vizsgálatra, akkor a gyermek állapotától és a rendelő aktuális leterheltségétől függően egyeztetjük Önökkel ennek idejét. 

Szerencsére a legtöbb esetben a diagnózis telefonon keresztül is felállítható, és megbeszélhetők a gyermek otthoni ápolásával kapcsolatos teendők. Ha vényköteles gyógyszerre van szükség, akkor az e-receptre történt felírás után ez bármely gyógyszertárban kiválható. Kérjük, hogy kövessék a telefonon (esetleg e-mailben) kapott tanácsokat, utasításokat. Tisztázni fogjuk azt is, hogy mikor és hogyan jelezzék felénk a gyermek állapotának változását, ill. mely esetben induljanak az orvosi ügyeletre, vagy sürgősségi osztályra.

2. A második fontos döntés, amit meg kell hoznunk, hogy a tünetek alapján a gyermek COVID-19 fertőzésre gyanús esetnek minősül-e, vagy sem. Ez nemcsak a betegség lefolyását befolyá-solhatja, de a gyermek szükséges elkülönítésének időtartamát, ill. a gyógyulást követően közös-ségbe engedésének idejét is.

• Ha a gyermeket COVID-19 fertőzésre gyanús esetnek minősítjük, utasítani fogjuk Önöket a gyermek otthoni elkülönítésére és a továbbiakban enyhe tünetek esetén távkonzultáció segítségével fogjuk követni a betegség lefolyását. Arra fogjuk kérni Önöket, hogy amíg a gyermek beteg, tartóz-kodjon szigorúan otthonában, és e-mailben, vagy telefonon rendszeres visszajelzést kérünk majd az állapotáról.

Ha a beteget behívjuk a rendelőbe

Ha egyeztetett időpontra érkeznek, kérem, hogy szigorúan tartsák be az alábbi szabályokat:

 • A rendelő váróhelyiségébe csak hívásra lehet belépni.
 • Egy gyermeket egy felnőtt kísérhet!
 • Csak egészséges kísérő léphet be a gyermekkel a rendelőbe.
 • Felnőtteknek és 5 évnél idősebbek gyermekeknek arcmaszk használata kötelező!
 • Belépéskor kérem használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt!
 • Ha a váróban másokkal is találkoznak, ügyeljenek a szociális távolság tartására, végig viseljék a maszkot, lehetőleg minél kevesebb felületet érintsenek!
 • Vizsgálat után mielőbb igyekezzenek elhagyni a rendelőt!

 

A gyermekek vizsgálata a lehető legrövidebb időre korlátozódik, célirányosan vizsgálunk. Lehetséges, hogy ez a korábban megszokottól eltér majd. A játékokat a járvány idejére eltávolítottuk a rendelőből.

Teszt és karantén

 • A gyermek háziorvosa intézkedhet a térítésmentes COVID-19 teszt elvégzéséről, amennyiben azt szükségesnek tartja. A mintavétel a mentőszolgálat hatáskörébe tartozik, a háziorvosi rendelőben nincs lehetőség tesztelésre. Járványügyi szempontból jelenleg kizárólag az orr- és torokmintából végzett, a vírus örökítő anyagának kimutatására alkalmas PCR vizsgálat fogadható el, a vérmintából történő gyorsteszt nem. A mintavétel a beteg lakásán történik, a mentőszolgálat kapacitásától függően általában 48 órán belül. Ha érkezésükről küldenek előre értesítést, akkor a mintavételig ne egyen, ne igyon a gyermek és fogat se mosson. A mintavétel gyors, de kicsit kellemetlen, erre érdemes gyermeküket felkészíteni.
 • Eredmény általában 24-48 órán belül várható, erről a vizsgálatot elrendelő orvos egy online felületen értesítést kap, de a szülő a saját ügyfélkapuján is meg tudja nézni, ha ahhoz a gyermek előzetesen „hozzá lett rendelve”.
 • Pozitív eredményről hivatalos tájékoztatást kap a lakcím szerinti népegészségügyi osztály és a hatósági karantén elrendelése mellett megkezdi a kontakt személyek felkutatását. Ugyanez történik akkor, ha az óvodában, iskolában a gyermekünk csoporttársáról, osztálytársáról, esetleg a pedagógusról, vagy intézeti dolgozóról derül ki, hogy COVID-19 pozitív. A hatósági zárlatban el-rendelt utasítások betartását a rendőrség ellenőrzi.
 • COVID-19 fertőzésre gyanús, de pozitív PCR teszttel nem igazolt beteg gyermek tünetmentes testvérei, szülei, családtagjai nem minősülnek kontakt személynek, így közösségbe, munkába jár-hatnak, nem kötelező karanténban maradniuk. Célszerű, - és ezt az iskola, óvoda el is várja – ha a gyanú felmerüléséről tájékoztatják a közösséget, ahová a gyermek jár.
 • Akinek az első tesztje negatív, de a gyanús tünetek továbbra is fennállnak, annak 48 óra múlva egy második tesztet is érdemes csináltatni.

 

Mikor engedhető vissza a közösségbe gyermekünk?

 • Láz, köhögés, nehézlégzés, valamint a szag- és ízérzés hirtelen zavara esetén a gyermek akkor vehető vissza a közösségbe, ha a fenti tünetek kezdete óta legalább 10 nap eltelt, a gyermek több, mint 3 napja láztalan, és több mint 3 napja nincsenek légúti tünetei. Mivel az említett tünetek utal-hatnak COVID-19 fertőzésre, egy esetleges negatív teszt sem mentesít a 10 napos otthoni karantén alól.
 • Egyéb panaszok esetén, mint: torokfájás, orrfolyás, fejfájás, izomfájdalom, fáradékonyság, hányás, hasmenés, szemváladékozás, hasfájás, bőrkiütés, ha a COVID-19 fertőzés gyanúja nem merült fel, a gyermek 24 órás teljes tünetmentesség esetén visszavehető a közösségbe.

 

Igazolás, táppénz, beutaló

 • Receptet, táppénzt, igazolást, beutalót telefonon, vagy e-mailben kérjenek, kéréseiket igyekszünk 24 órán belül teljesíteni. Adminisztratív tevékenységet „sürgősen” nem tudunk végezni, kérjük, vegyék ezt figyelembe!
 • A legtöbb megkeresés a hiányzások igazolásával kapcsolatosan történik. Orvosi igazolást kizárólag betegség esetén adhatunk, ha a mulasztás első napján erről a szülő értesíti az orvost, és csak azokra a napokra, amikor a gyermek valamilyen fertőző betegség miatt mulasztott. Nem írhatunk igazolást, ha azt nem betegség miatt kérik. (Pl. sportoláshoz, szabadidős tevékenységhez, elalváshoz, stb.)
 • Az orvosi igazolásra vonatkozó jogszabályok kizárólag annak az időszaknak a meghatározását írják elő az orvos számára, amikor a gyermek a közösséget betegség miatt nem látogathatja. Ezért a gyermek személyi azonosító adatain kívül az orvosi igazolásokon az alábbi kötelező adattartalom szerepel: "Fent nevezett gyermek …-tól …-ig betegség miatt nem látogathatja a nevelési-oktatási intézményt” Az oktatási intézmények által az igazolás szövegével kapcsolatban támasztott további igények (pl. “egészséges”, “közösségbe járhat”, stb.) jogilag nem megalapozottak és nem kötelező érvényűek az orvosok számára. Ugyancsak nem jogosult az iskola a szülőktől egyéb orvosi záróje-lentést, szakorvosi leletet, COVID-19 teszt eredményt, vagy más GDPR-érzékeny személyes egész-ségügyi adatot tartalmazó dokumentumot bekérni hiányzás igazolása céljából.
 • Aki hatósági karanténban van, az annak elrendeléséről szóló határozattal egyben igazolja a hiány-zását is, külön orvosi igazolásra ilyenkor nincs szükség.
 • Az e-receptek írására továbbra is lehetőség van, az így felírt gyógyszereket a gyermek TAJ számával tudják kiváltani a gyógyszertárban. Felírási igazolást ehhez Önöknek nem kell bemutatniuk.

 

Védőoltások, szűrővizsgálatok,

 • A státusvizsgálatok és a védőoltások beadása szigorúan meghatározott időben, de egyelőre folytatódik, ezekre időpontot telefonon kérhetnek.
 • Igyekszünk az egyszerre beadható oltásokat összevonni, ennek megfelelően egyes védőoltások idő-pontja módosulhat. Előfordulhat olyan alkalom, amikor gyermeke egyszerre három, vagy négy oltást is kap, vagy egy végtagba akár két oltást is adunk.
 • Hangsúlyozzuk, hogy a védőoltások nem gyengítik az immunrendszert, nem jelentenek fokozott kockázatot a koronavírus-fertőzés szempontjából és hatékonyságukat sem veszélyezteti, ha esetleg lappangási időben történik kerülne sor a beadásukra.
 • Az egészséges tanácsadások a betegek ellátásától térben és időben elválasztva, előzetesen megfele-lően fertőtlenített helyiségben történnek.
 •  Kiemelten fontos a gyermekek számára a szezonális influenza elleni védőoltás felvétele. Várhatóan október közepétől lesz elérhető az oltóanyag a gyógyszertárakban. Az oltás beadását érdemes az október és december közötti időszakra időzíteni. Amint friss információhoz jutunk az idei influenzaoltás elérhetőségével kapcsolatban, a rendelő honlapján, vagy facebook oldalán tájékoztatjuk Önöket.

 

Nehéz, embert próbáló helyzetet élünk meg most mindannyian, de minden krízis lehet közösségformáló, pozitív hatású is. Ilyenkor különösen fontos az egymás szempontjait kölcsönösen figyelembe vevő kommunikáció. Kérjük, hogy jelezzék, ha valamivel nem értenek egyet, vagy nem értik, hogy miért történik Önökkel valami. Igyekszünk legjobb tudásunk szerint segíteni. Viselkedjünk mindannyian felelősen magunk, családunk, gyermekeink és közösségünk iránt.

 

2020. szeptember 21.

összeállította: Dr. Kovács Ákos gyermekorvos

felhasznált forrás: Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Szülői Fóruma

https://www.facebook.com/BiztosKezekAlapellatoGyermekorvosokTarsasaga/

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

FRISSÍTVE /09.21./ AZ OKTATÁSI HIVATAL HATÁROZATÁVAL 

FELHÍVÁS RENDKÍVÜLI SZÜNET ELRENDELÉSÉRŐL

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. szeptember 21. napjától (hétfőtől) határozatlan időre rendkívüli szünetet rendelek el a Margaréta Óvodában (5130 Jászapáti, József Attila u. 7.) a korona-vírus járvány megelőzése érdekében.

Az Önálló Óvodai Intézmény Jászapáti másik két óvodájában a gyermekek ellátása eltérő rendelkezésig biztosított.

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

 

 

 

Jászapáti, 2020. szeptember 18.

Farkas Ferenc
polgármester

határozat1hatarozat 2

 
Regio-Kom Nonprofit Kft.
   Tel: 57/540-132/20 mellék, 57/462-597 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telephely: 5141 Jásztelek, Hrsz: 090/2, Postacím: 5131 Jászapáti, Pf.: 60 Honlap: www.regiokomkft.hu

 

LOMTALANÍTÁS

 

A Regio-Kom Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy

 

2020. szeptember 26-án (szombaton)

 

LOMTALANÍTÁST VÉGEZ JÁSZAPÁTI

településen.

 

(ÜDÜLŐÖVEZETBEN IS)

 

Kérjük, hogy a lakosság reggel 07 óráig helyezze ki lomhulladékait az ingatlanjai elé.

A hulladékokat úgy kell elhelyezni, hogy azokat a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni, és a rakodás biztonságosan és balesetmentesen elvégezhető legyen.

Kihelyezhető hulladékok:

Nagyobb méretű berendezési tárgyak, bútorok, ágybetétek, háztartási berendezések és készülék, ruhanemű, kerámia vizesblokk tartozékok (pl.: mosdókagyló).

A kis térfogatú hulladékokat összekötött zsákban kérjük kihelyezni. A zsákok megtöltésénél figyelni kell arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek.

A lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra az alábbi hulladékok:

– építési törmelék

– levágott füvek, faágak és más komposztálható hulladékok

– veszélyes hulladékok (pl: festékek, oldószerek és csomagolásaik, elem és akkumulátor, fényfénycsövek,gyógyszerek, növényvédő szerek, olajok és olajjal szennyezett hulladékok, pala, tűzveszélyes anyagok stb.)

– elektromos berendezések (pl.: hűtőszekrény, számítógép, televízió stb.)

– fémhulladék

– gumiabroncs

Lakókörnyezetük tisztítása és tisztán tartása érdekében
szervezett lomtalanítás végrehajtásához kérjük a lakosság segítőkész közreműködését!

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Regio-Kom Nonprofit Kft.

IDŐPONT VÁLTOZÁS!!! 
2020. október 02. (péntek)- JÁSZAPÁTI VÁSÁRTÉR

SZENT MIHÁLY NAPI TŰZGYÚJTÁS

18:00 Szentmise (Kisboldogasszony Római Katolikus Templomban)
19:00 Fáklyás felvonulás(Templomtól a Vásártérig)
19:45 FRICSKA TÁNCEGYÜTTES műsora
20:00 Trio Tűzzsonglőr produkció és a máglya meggyújtása
20:30 APOSTOL EGYÜTTES KONCERTJE
22:00 Professzionálisan kivitelezett látványos TŰZIJÁTÉK (a helyszínen)

             Pócs János országgyűlési képviselő felajánlásából

A járványügyi szabályok betartásával!

MINDENKIT SZERETETTEL VÁR JÁSZAPÁTI VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT!

A műsorváltozás jogát fenntarjuk!

szentmap-2020-plakatk

EBOLTÁS 2020

Jászapáti

Tájékoztatjuk az ebtartókat, hogy az ebek veszettség elleni kötelező védőoltásának rendjét a 164/2008.(XII.20.) FVM rendelet határozza meg. Az állattartó köteles minden három hónaposnál idősebb mikrochippel ellátott ebet, veszettség ellen saját költségén az állat-egészségügyi felügyeletét ellátó magánállatorvossal beoltatni az alábbiak szerint:

- a három hónapos kort elért ebeknél 30 napon belül,

- az első védőoltást követően 6 hónapon belül,

- azt követően évenként.

Az oltás igazolását csak egyedi sorszámmal ellátott oltási könyvbe lehet elvégezni. A zoonózisok elleni védekezés állategészségügyi feladatairól szóló, módosított 81/2002. (IX.4.) FVM rendelet 8.§ (2) bekezdés előírja, hogy „kötelező az ebek széles spektrumú féreghajtó szerrel történő kezelése” amit a veszettség elleni oltással együtt kell elvégezni.

Az eb veszettség elleni védőoltásának elmulasztása esetén az állat tulajdonosát a 2008. évi XLVI. törvény és a 194/2008. (VII.31.) Korm. rendelet szerint, élelmiszerlánc-felügyeleti birsággal kell sújtani, aminek legkisebb összege 15. 000.-Ft.

Javasoljuk, hogy az állat immunizálását kérje (szeptember illetve október hónapban) az eb tartási helyén, telefonos bejelentés alapján, az állatorvosnál.

Polgármesteri Hivatal
Jászapáti

KÉPZÉSEK HETE 2020. szeptember 15-18. között négy napos felnőttképzéseket tartunk a Hableány Hotel és Étteremben Tiszafüreden. 09.15 A hatékony kommunikáció fejlesztése
09.16 Érzékenyítő tréning
09.17-18. Fiatalok felkészítése az önkéntességre az életpálya építés támogatásában További információért, illetve jelentkezéssel kapcsolatban üzenetben várjuk az érdeklődőket!

vagy Turgyán Evelinnél a 06/30-677-97-81-es telefonszámon

 

118982433 762879997843333 2029428567370866302 o

 

Lakossági Tájékoztatás!

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. a lakossági és közületi Felhasználók részére is elengedi a kamatterhet és a felszólítási díjat, amennyiben az elmaradt vízdíjszámláikat egy összegben, október 31-ig befizetik. Szeretnénk erről és a bankkártyás fizetési lehőségről tájékoztatni Felhasználóinkat:

kamatmentes

 

svajci bannerjasztanc banner

kormany tamogataski

Városi Hírek

Archív hírek

Közlemények

Archív közlemények

Városi események

Nincsenek események

Közadat kereső

Álláslehetőségek


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019


 


strand modul 100


palyazatok modul 100
leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100
ITS-modul-100

Eseménynaptár

Szeptember 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

jaszsagi ivoviz projekt

Designed by Notora Team Kft.