péntek, március 22, 2019

Jászapáti Városi Önkormányzat - 5130 Jászapáti, Dr. Szlovencsák Imre út 2. -  Telefon: 57/ 540 100 - E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
szeszenyi2020banner

28,10,0,50,1
600,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
Jászapáti főtér
Templom belső
Templom légifotó
Könyvtár
Könyvtár
Ravatalozó
Horváth Bölcsőde
Park
Szent István szobor

Önkormányzati meghívók

 • MEGHÍVÓ - Soros testületi ülés 2019. március 21-én /csütörtökön/ 14.00 óra +

  M E G H Í Tovább olvas
 • MEGHÍVÓ - Pénzügyi, Tulajdonosi és Vagyonkezelői Bizottsága +

  M E G H Í Tovább olvas
 • MEGHÍVÓ - Rendkívüli Képviselő-testületi ülés +

  M E G H Í Tovább olvas
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Lakossági felhívások

 • Lakossági felhívás ! - Válasz közérdekű bejelentésre +

  2019. február 14. napján közérdekű Tovább olvas
 • Lakossági felhívás ! - ÖNKORMÁNYZATI ADÓK +

  ÖNKORMÁNYZATI ADÓK TÁJÉKOZTATÓ az adózók Tovább olvas
 • Lakossági felhívás ! - Hulladékszállítás áthelyezés +

  FELHÍVÁS!     A Regio-Kom Tovább olvas
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

DSC 0836 600

 

A jelenleg folyó fejlesztések keretében a piachoz kapcsolódik a Damjanich út 6 szám alatt kialakításra kerülő piac-bejárati kapuja, valamint a piacfelügyelői iroda is. Az új piac-bejárati építmény lehetőséget ad a szolgáltatások bővítésére a termelt és szedett gombák vizsgálatára is szolgáló helyiséggel. Ezzel együtt a piacfelügyelő részére egy útbaigazító információs – adminisztrációs helyiség készül, mely rendezvények alkalmával is biztosítja az információ szolgáltatást, ez a régi időkre emlékeztető cédulaház funkcióját tölti be.

A bejárati „kapu" felépítményére /tető felületre/ napelemek telepítését tervezzük, mely a piac és zöldfelület térvilágítását is biztosítja. A területen a zöldfelület kialakítása pihenőhelyként és várakozó térként is szolgál, ahol elsődlegesen a gyerekek részére ülőhelyeket telepítünk és a teresedés közepén egy ivókút is helyet kap. Ez a zöldfelület a művészetek háza zöldterületével összekapcsolható, így nagyobb, többcélú, folyamatosan is igénybe vehető zöldterület alakul ki. A Damjanich útról a piactér teljes üzemeltetéséhez szükséges közmű kapacitás és kapcsolat épül ki, melyre a jelenlegi piaci funkciók, is csatlakoztathatóak. A piactér iskola felőli határán a telekhatár rendezéssel nem érintett szakaszon egy zöld sáv és ezt szegélyező sávban a piactéri burkolat és vízelvezetés megújul. A zöldfelületet érintő szakaszon a kerítés felújítását is el kell végezni. Az úgynevezett cédulaház mögött az út és zöldfelület közötti üzemeltetők részére is kialakításra kerülő parkoló gyepráccsal készül. A vidéki és környezettudatos közlekedés eszköze a kerékpár, ezért 38 férőhelyes kerékpártárolót tervezünk, részben gyeprács felülettel, ez tovább növeli a zöldfelület területét. A burkolt felületek csapadékvíz elvezetésére – figyelembe véve az egész piac területének csapadékvíz rendezés megvalósításához szükséges szintekkel és esés irányokkal csapadékvíz hálózat egy szakasza is elkészül. Ezzel egy később létesítendő iszap és olajfogó műtárgyon keresztül kezelt csapadékvíz tározó telepítésével biztosított lesz a zöldfelület öntözővíz igénye. A parkolósáv későbbi fejlesztéssel tovább bővíthető. Piacnapokon kívül, amikor a nagy piactér nem üzemel a megújított területen a zöldterületen kívül termelői piacként is szolgál. Ezzel a fő közlekedési útról látszó árusítás becsalogathatja a turistákat, vásárlókat. A termelői piac zavartalan igénybevételére délkeleti oldalról provizórikus lehatárolás készül. A szomszéd felől az épület, az utca felől a tervezett kerítés biztosítja a lehatárolást.

DSC 0831 600

További fejlesztések során a kialakult igények figyelembevételével ez a terület bővíthető. A kerékpártároló és az oszlopokkal kialakított terület termelői piacnapokon, de nyári időszakban is vitorlavászonnal lefedhető. Heti rendszeres és termelői piacokon kívüli időszakban a kerékpártárolók és parkoló P+R-ként is üzemeltethető, de a szomszédos épületek rendeltetéséhez is igénybe vehető. A piac területén kialakításra kerülő új zöldfelületek javarészt gyepesített területek lesznek, melyekre talajtakaró cserjék és gömb koronájú fák kerülnek elültetésre.

A piac csarnok épületében éjszakai világítás kialakítása is megvalósul. A csarnok sötétebb időben, és éjjel történő megvilágítása a jobb árusító körülmények kialakítását és a nem rendeltetésszerű használat megakadályozását hivatott szolgálni. Az új piac-bejárati kapu környezetében kialakításra kerül nyílt internet Hot-Spot is, valamint a későbbiekben aktuális időjárási adatokat, pontos időt és fontos információkat megjelenítő tábla is.

A piactér a fenti fejlesztések megvalósulása után sem áll meg. Későbbi tervek szerint a piactér területének további bővítése mellett a környező utcák forgalmi rendjének megváltoztatásával a terület elkerítése tovább fog növekedni. A kibővített és megújult piactér és környezetének biztonságáért a közterületi térfigyelő rendszer bővítése és átstrukturálása is megtörténik, így a már kevesebb, de jobban használható ki-, és bejárati pont mellett nagyobb figyelem fordítható a piaci látogatók és árusok, valamint a terület és a közterületi tárgyak megóvására, a biztonságérzet javítására.

DSC 0862-f 600

2019. március 8.
Nőnap-Jászapáti

Jászapáti Városi Önkormányzat minden kedves hölgy lakosát szeretettel várja a Pájer Antal Művelődési Házban megrendezésre kerülő 2019. március 8-án 17:00 órától tartandó Nőnapi Rendezvényre.

Köszöntőt mond:

Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője és Farkas Ferenc polgármester

Ünnepi vers

Ünnepi műsor

a Musical Voices társulat előadásában

„Beszélj a nőkről!” címmel,

valamint a

Pántlika néptáncegyüttes műsora.

 

Meglepetés ajándékokkal kedveskedik Önkormányzatunk a megjelent hölgyek részére.

Mindenkit szeretettel várunk!

nonap2019

A Gellérthegyi álmok március 10-én (vasárnap) 17 órakor lesz a Művészetek Házában (Damjanich út 4.).
Jegyár 2.300,- Ft
Plakát Gellérthegyi-1k

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulójának alkalmából 2019. január 12. és 2019. április 7. között nagyszabású kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Szolnoki Galériában (Szolnok Templom út 2.).

Szolnokon előszőr 12 éve mutattak be egy válogatást Pákh Imre, valamint a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből, melyet mintegy negyvenezren láttak. Az azóta eltelt idő alatt felnőtt egy generáció, akik még nem láthatták ezt a páratlan anyagot, ugyanakkor azoknak is élmény lehet az újabb tárlat, akik bár korábban megcsodálták az egyik legnagyobb festőnk műveit.

A kiállítás hétfő kivételével minden nap megtekinthető 9-17 óra között. A Damjanich János Műzeum az 56/510-150 telefonszámon előzetes időpontegyeztetésre is lehetőséget biztosít.

A kiállítás jegyárai:
Felnőtt jegy:                                                     2.000.-Ft
Kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegy:            1.000.-Ft
Csoportos jegy:                                               .. 800.-Ft
Fotó jegy:                                                        2.000.-Ft

 

TISZTELT LAKOSSÁG

Tájékoztatom Önöket, hogy a fokozott erdőtűz kockázat miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) erdészeti szakemberei és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) munkatársai megkezdték az erdőtűzkockázat értékelő rendszer működtetését, mellyel naponta jelölik ki a tűzgyújtási tilalommal érintett területet, mérlegelve a várható időjárást, az erdei biomassza állapotát és a megelőző időszak tűzeseteit. Az intézkedés célja, hogy az egyes területeken csak a feltétlenül indokolt időtartamra rendeljék el a tűzgyújtási tilalmat, emellett a korlátozás elrendelése és visszavonása gyorsabban kövesse az időjárás változásait.

A mai naptól (2019. február 25.) öt megyében, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Pest megyében került elrendelésre tűzgyújtási tilalom.

Ennek értelmében tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon. Természetesen az önkormányzat által kiadott helyi rendelet értelmében a lakóingatlanok területén, a rendeletben szabályozott időtartamon kívül szintén tilos a növényi hulladékok égetése.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

 

Jászapáti, 2019. február 25.

                                                                      

Farkas Ferenc

TELEPÜLÉSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT HÁTRÁNYOS HELYZETŰ KÖZÉPISKOLAI TANULÓK, FIATALOK, FŐISKOLAI VAGY EGYETEMI HALLGATÓK SZÁMÁRA

(16-22 ÉV KÖZÖTTI KOROSZTÁLY)

Jászapáti Város Önkormányzata pályázatot hirdet az EFOP-1.5.3-16-2017-00032 azonosítószámú „Humán szolgáltatások fejlesztése a Jászapáti járásban” projekt keretében.

A Települési Ösztöndíjpályázat alapvető céljai első sorban,

-hogy a tanulók, fiatalok, megszerezhessék a képességeik szerinti, legmagasabb, elérhető iskolai végzettséget,

-hogy a tanulók, fiatalok településhez történő kötődését erősítse.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

EFOP-1.2.11-16-2017-00014 azonosítószámú

,,A JÁSZAPÁTI FIATALOK HELYBEN MARADÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁRA”

című pályázatához

„A jászapáti fiatalok helyben maradásának támogatására” című pályázat alapvető célja az, hogy a településen élő, illetve letelepülni szándékozó fiatalokat képessé tegye a helyi életlehetőségek felismerésére, felkutatására, azok kiaknázására. E képességek birtokában a fiatal generáció tagjai a településen maradjanak, itt alapítsanak családot, hozzanak létre egzisztenciát, vállalkozást.

A pályázat tevékenységéhez kapcsolódó ösztönző rendszer keretében az alábbi pályázat kiírására kerül sor:

III. Célterület: Felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok ösztönző program

 

Az ösztöndíj rendszer új elem a település közéletében.

A motivációs rendszer a szakemberek helyben tartását, illetve folyamatos biztosítását célzó, új humán erőforrás gazdálkodási eszköz a településen.

Az ösztöndíj rendszer célja:

6 fő felsőfokú végzettséggel rendelkező (pl. óvónő, egyéb humán közszolgáltatás területén végzett szakember, mérnök, közgazdász stb), 23-35 év közötti, Jászapátin élő szakember személyes kompetenciáinak fejlesztése, a szakemberek átképzése, ily módon a folyamatos szakember-ellátás biztosítása.

Célcsoport: 23-35 évesek

Ösztöndíjban részesíthetők száma: 6 fő

Az ösztöndíj mértéke 70 000 Ft/fő/hó Az ösztöndíj vissza nem térítendő pénzbeli támogatás, amely havonta kerül átutalásra.

Ösztöndíj támogatás időtartama: 24 hónap

 

A pályázaton részt vehet a fentebb megadott célcsoportból Jászapátin állandó lakcímmel rendelkező, vagy olyan személy, aki nyertes pályázat esetén vállalja, hogy életvitelszerűen Jászapátin tartózkodik, illetve állandó lakcímet szerez. Az ösztöndíjrendszerre felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek nyújthatnak be pályázatot.

A Pályázó vállalja:

-          Az ösztöndíj folyósításakor és azt követő évben életvitelszerűen Jászapátin él, ott állandó lakhellyel rendelkezik, és vállal munkát.

-          Az ösztöndíj folyósításakor és azt követő évben Jászapátin közösségi célú önkéntes tevékenységet végez.

Nem pályázhat az a személy:

-          aki nem vállalja, hogy a pályázat elnyerése esetén életvitelszerűen Jászapátin fog tartózkodni és állandó lakcímmel fog rendelkezni.

-          aki az önkormányzat vezető tisztségviselője, vagy a képviselő-testület tagja, valamint a fentiek PTK szerinti hozzátartozója.

A motivációs rendszerben résztvevőtől elvárás, hogy mindent megtegyen azért, hogy megszerzett tudását közvetve vagy közvetlenül a település érdekében is kamatoztassa úgy, hogy a településen vállal munkát, illetve az ösztöndíj folyósítása alatt és az azt követő 1 évig (összesen 3 év), a településen folyó fejlesztési folyamatokban, közösségi eseményeken önkéntes munkával, minimum 30 alkalommal részt vesz, a projekt keretében megszervezett képzéseken való kötelező részvételen kívül.

Jászapáti Városi Önkormányzat a pályázat nyertesével szerződést köt a fentiekben meghatározott feladatokról.

A pályázó köteles negyedévente beszámolni az általa végzett önkéntes munkáról!

Az ösztöndíj visszavonását vonhatja maga után:

-          ha a pályázó nem tartózkodik életvitelszerűen Jászapátiban, vagy jászapáti állandó lakcíme megszűnik,

-          munkáját nem látja el megfelelően és ezt munkaadója bejelenti,

-          önkéntes közösségi munkájáról nem készít beszámolót.

-          Közösségi eseményeken önkéntes munkával nem vesz részt.

A belső pontozási rendszer súlyozása:

A pályázó jövőképe: 40% (a bizottság értékelése alapján 0-1-2-3-4 pont)

 • Feltételek vállalása 30% (hiányszakmával rendelkező VAGY a minimális önkéntes munkán felüli vállalás 1 pont, hiányszakmával rendelkező ÉS a minimális önkéntes munkán felüli vállalás 2 pont)
 • Gyermeket nevel: 20%. (1 gyermek 1 pont, több gyermek 2 pont)
 • Egy főre eső jövedelem: 10%
 • (0-1 pont. 100 e Ft és alatta 1 pont, 100e Ft felett 0 pont.)

Az ösztöndíj mértéke 70 000 Ft (hetvenezer forint)/fő/hó, amely 2019. május 1.- 2021. április 30. között folyósítanak. Az ösztöndíj vissza nem térítendő pénzbeli támogatás, amely havonta kerül átutalásra a pályázó bankszámlájára. (Amennyiben a nyertes pályázó, nem rendelkezik bankszámlával szükséges nyitnia.)

A pályázathoz csatolni kell:

-          1 főre eső jövedelemigazolást (minta csatolva).

-          végzettséget igazoló dokumentum másolata,

-          Adó illetve TAJ kártya másolatát,

-          a pályázó lakcímkártyájának másolatát,

-          összeférhetetlenségi nyilatkozat (minta csatolva).

-          pályázati adatlapot (minta csatolva).

A pályázatokat – átruházott hatáskörében eljárva – a Jászapáti Városi Önkormányzat 3 fős bizottsága, az önkormányzat egy fő képviselő testületi tagja, egy fő pénzügyi bizottsági tag és a szakmai vezető bírálja el.

A pályázati anyagok letölthetők a http://jaszapati.hu/index.php/palyazatok/itemlist/category/104-jaszapati-fiatalok-helyben-maradasanak-tamogatas.html weboldalról, illetve igényelhetők személyesen vagy írásban Jászapáti Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán (5130 Jászapáti, Dr. Szlovencsák Imre út 2. 10. számú terem.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019.március 28. 10:00

A pályázat elbírálása: 2019. március 29.

A pályázók az elbírálást követő 5 napon belül írásban kerülnek értesítésre a pályázat eredményéről.

A pályázat benyújtásának módja:

-          személyesen, zárt borítékban Jászapáti Polgármesteri Hivatal (5130 Jászapáti, Dr. Szlovencsák Imre u. 2) titkárságán. A borítékra ráírandó: EFOP 1.2.11-16-2017-00014 ösztönző rendszer pályázat.

-          levélben, Jászapáti Város Polgármesterének címezve. A borítékra ráírandó: EFOP 1.2.11-16-2017-00014 ösztönző rendszer pályázat.

A kiíró a pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartja.

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhetnek:

Farkas Renáta szakmai vezető:06-57/540-100/111 mellék, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kocsis Mariann szakmai asszisztens 06-70/459-2187, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">

 

Jászapáti, 2019. február 15.

Farkas Ferenc
polgármester

svajci bannerjasztanc banner

kormany tamogataski

Városi Hírek

Archív hírek

Közlemények

Archív közlemények

Városi események

Nincsenek események

Közadat kereső

Álláslehetőségek


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019


 


strand modul 100


palyazatok modul 100
leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100
ITS-modul-100

Eseménynaptár

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

jaszsagi ivoviz projekt

Designed by Notora Team Kft.