A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Projekt leírás

Jászapáti település lakosságszáma 8.692 fő (KSH 2014.01.01. adata), mely alapján az ASP Korm. rendeletben és jelen Felhívásban rögzítettek szerint az ASP rendszerhez való csatlakozásra az 2. ütemben jogosult. Jászapáti Város esetében az önkormányzati feladatokat a Jászapáti Polgármesteri Hivatal látja el, önálló polgármesteri hivatalként.

A Hivatal egységes szervezeti felépítésű, szakterületeként különül el (igazgatási, pénzügyi, településüzemeltetési terület). Foglalkoztatotti létszám 40 fő. A bevezetésre kerülő ASP rendszer érinti a Polgármesteri Hivatal működésének egészét.

Az Önkormányzat rendszercsatlakozás keretében kíván csatlakozni. Valamennyi szakrendszer vonatkozásában bevezetésre kerül az ASP rendszer, ezért a cél csoport a szakrendszereket használó foglalkoztatottak /33 fő/.

Vállalt tevékenységek:

- Eszközbeszerzés: az ASP rendszer működéséhez szükséges eszközök beszerzése, különös tekintettel a kártyaolvasó berendezésre kerül beszerzésre. Fejlesztés által rendelkezésre áll az ASP működéséhez szükséges tárgyi feltétel.

- Működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása: A működési rend és a belső szabályozók felülvizsgálata valósul meg. Szükség esetén azok aktualizálása valósul meg, illetve új szabályzatok, rendeletek kerülnek összeállításra. ASP rendszer működéséhez igazodó felülvizsgált, módosított, kidolgozott szabályzatok, rendeletek. (Különös tekintettel az IT Biztonsági /Adatvédelmi és Informatikai Biztonsági Szabályzat/ és az Iratkezelési Szabályzatra, valamint Szervezeti és Működési Szabályzata)

- Önkormányzati elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó feltételek kialakítása: Elektronikus ügyintézési szolgáltatás nyújtásának kialakítása. Helyi adó, átengedett központi adó bevallására szolgáló űrlapok kitöltését segítő útmutató elkészítése, közzététele. Az online bevalláskitöltő rendszer ismertetése az érintettek részére. Vonatkozó önkormányzati rendelet megalkotása. Megvalósul az ügyfelek által igénybe vehető, elektronikusan indítható ügytípusként a gépjárműadó, a helyi iparűzési adó, idegenforgalmi, telekadó és a magánszemélyek kommunális adója.

– Önkormányzati szakrendszerek adatállománya minőségének javítása, migrációja: Rendelkezésre álló adatállományok tisztítását, javítását követően központi támogatással megvalósul a rendszerbe történő migrálása. Megfelelő minőségű, tisztított adatállomány migrálása valósul meg a szakrendszerekbe.

- Oktatáson való részvételhez kapcsolódó utazás: Az ASP rendszer üzembiztos használatához az érintettek az ASP központ által szervezett oktatáson vesznek részt. Az érintetteknek az oktatás helyszínére történő eljutása valósul meg.

- Tesztelés, élesítés: A kialakított, adatállománnyal feltöltött ASP rendszert tesztelése, ellenőrzése valósul meg, majd azt követően a rendszer élesítése és Szolgáltatási Szerződés kerül megkötésre.

Élesített keretrendszer, szakrendszeri szolgáltatások és adatátadási folyamat. A Hivatal informatikai eszközállománya az ASP rendszerhez való csatlakozáshoz informatikai eszközfejlesztés is szükséges. Az informatikai hálózat kiépített, mely képes az ASP rendszert kiszolgálni. A Hivatal részben rendelkezik a szükséges informatikai eszközökkel. A rendszert használni fogó alkalmazottak rendelkeznek a szükséges alapképzettséggel, de szükséges az ASP rendszer használatának oktatása.

 A Hivatal rendelkezik informatikussal. A projekt megvalósítása során nem válik szükségessé közbeszerzési eljárás lefolytatása. A projekt megvalósítása során infókommunikációs akadálymentesítés is megvalósul. Az Önkormányzat rendelkezik Helyi Esélyegyenlőségi Programmal. Az ASP rendszerre való áttérés eredményeként (különösen az elektronikus ügyintézési portál miatt) a Polgármesteri Hivatal működéséhez szükséges fénymásoló-, nyomtatópapír felhasználás csökkenésére számítunk, tekintettel az elektronikus ügymenetre. Előzetes becslések alapján 20%-os felhasználás csökkenést tervezünk. A módosításra kerülő dokumentumokban megjelennek az esélyegyenlőségi szempontok. A projekt megvalósítását követően az Önkormányzat rendelkezni fog valamennyi szükséges tárgyi és humán erőforrással az ASP rendszer használatához.

Az ASP rendszerhez való csatlakozással egységesített elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése valósul meg. A rendszer az önkormányzat napi adminisztratív, ügyfélszolgálati és működtetési feladatai ellátásához nyújt segítséget. A rendszer által folyamatosan biztosított a joghatályos állapot, mely javítja a jogalkalmazás minőségét. A központosított üzemeltetés által csökken az informatikai üzemeltetés költsége. A korszerű informatikai rendszer elősegíti működést, az e-közigazgatási szolgáltatások nyújtását. Egységes, gazdaságos és hatékony informatikai rendszer áll az önkormányzat rendelkezésére. Az ASP rendszer bevezetésével javul a közigazgatás minőségének színvonala, csökken az adminisztratív teher és növekszik az átláthatóság.


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019Logó
Elbirkep

strand modul 100


palyazatok modul 100

leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100

ITS-modul-100

jaszsagi ivoviz projekt



ipo