A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Tölgyes strand és kemping

Tölgyes termálvizű strand és kemping

 

Üzemeltető:     Jászapáti Városüzemeltető Kft.

Üzemeltető címe:         5130 Jászapáti, Gyöngyvirág u. 22.

Telefon (strand):          57/440-353

Telefon (kemping):      57/441-187

Fax:     57/540-380

 

Strand: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kemping: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook oldalunk: Tölgyes - A klasszik Strand és Kemping

 

 Bemutatás:    

Jászapáti a Tisza és a Zagyva folyó közötti síkságon terül el. Városunk egyik nevezetessége a nátrium-hidrogén-karbonátos vizû strandfürdõ, amely az 1960-as évek elején épült. 2002 tavaszára sikeresen befejezõdött a gyógyvízzé minõsítés. A 45 °C-os víz egy 805 m mély kútból tör a felszínre. A fürdõ nyári szezonban 6 medencével (úszó-, gyógy-, gyermek-, élmény-, tan- és termálmedence), téli szezonban 2 fedett medencével várja a pihenni vágyókat. A strandhoz tartozik egy 240 férõhelyes, háromcsillagos, füves talajú kemping, amely igen kedvelt a külföldi vendégek körében is. Az aktív pihenést szolgálják a strand területén található teniszpályák és a homokos talajú futballpálya.

A Jászapáti hévízkút gyógyhatását térd- és csípőizületi arthrosisos megbetegedésben szenvedő betegek körében mutatták ki. Az Apáti gyógyvizet elsősorban mozgásszervi megbetegedésben szenvedő betegek keresi fel, ezen kívül a víz alkalmas baleseti és műtéti utókezelésre, rekreációra. A gyógyvíz hatásának jeleként a fürdőkúra elején úgynevezett fürdőreakció jelentkezhet, amely kisebb szédülésben, rosszabb közérzetben, kissé fokozott fájdalmakban nyilvánulhat meg. Ezek a fürdőreakcióra jellemző tünetek spontán, esetleg 1-2 fürdőkezelés kihagyása után megszűnnek. A gyógyulni vágyóknak el szeretnénk mondani, hogy a hetente, kéthetente 1-2 alkalommal való fürdés általában nem elegendő a tartós gyógyuláshoz, hanem kúraszerűen kell fürdeni. Minimum 2 héten keresztül naponta 2 x 20 perc fürdést javasolnak a reumatológus orvosok.

A víz összetétele: nátrium: 250 mg/l, kálium 3.8 mg/l, kalcium 22,2 mg/l, magnézium 5,7 mg/l, vas: 0,14 mg/l, klór: 9 mg/l, hidrogénkarbonát: 756 mg/l, a pH értéke 7,5 , összes ásványi anyag tartalma 1110 mg/l, a víz hőmérséklete 40,0 °C.

 

A téli szezonban 2 fedett és egy nyitott medencével várjuk a pihenni és gyógyulni vágyókat.

Kemping nyitva tartása: május 01. - október 15.

 Kempingünk elfogadja a nemzetközi kempingszövetség igazolványát, melynek felmutatása esetén további 10 %-os kedvezményt adunk.

Bővebb információkért kérjük, keresse fel honlapunkat: www.tolgyesstrand.hu.

Közadat kereső


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019Logó
Elbirkep

strand modul 100


palyazatok modul 100

leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100

ITS-modul-100