A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Lakossági felhívás - Avarégetés

Tisztelt Lakosság!

 

Jászapáti Város Képviselő – testülete 2014. március 20-i ülésén megalkotta a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, valamint az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályokról szóló rendeletét.
A rendelet 7. § (2) bekezdése az alábbiakról rendelkezik. „Bel- és külterületen az avar és a kerti hulladék (fű, kaszálék, falomb, fagally, nyesedék, gyökérmaradvány, szár, levél és egyéb növényi maradványok) nyílt téri égetése, csak minden év október 1. napjától, a következő év április 30. napjáig terjedő időszakban (ünnep- és munkaszüneti napok kivételével) 10.00 és 18.00 óra közötti napszakban megengedett.”
Aki az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó előírásokat nem tartja be hulladékgazdálkodási bírsággal sújtható.
A teljes rendelet megtekinthető a város honlapján (www.jaszapati.hu), az önkormányzat – rendeletek – 2014 – önkormányzati rendeletek menüpontnál.
Horváth Zoltán
Közbiztonsági referens
 
A rendelet teljes szövege a mellékletben letölthető!
Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(III.21.) önkormányzati rendelete A háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, valamint az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályokról.