A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Beszámoló - Iskolai kirándulás

Élménybeszámoló Niederöblarnról

Négy napot tölthettünk a Pension Tilly épületében az Enns folyó völgyében, Niederöblarn településén található szálláson. A vendégek kikapcsolódásáról egy szabadtéri medence, és egy szauna is gondoskodik, amit mi fiatalok ki is használtunk, és a hideg sem tartott minket vissza. A szállásról hegyekre és dombokra néző kilátás van, ami elmondhatatlanul szép. Személy szerint, én és a barátnőm egy teraszos szobát kaptunk, és mondanom sem kell, egy élmény volt reggelente erre a kilátásra ébredni.

Niederöblarn egy kis település, barátságos emberekkel, és csodaszép környezettel. Finom, magyaros ételeket kaptunk minden nap. Szántai Attila úrnak köszönhetően fantasztikus helyekre juthattunk el. Érkezésünk napján sétáltunk egyet, struccokat néztünk, ez is egy remek élmény volt. A kilátás itt is lenyűgöző volt. Második nap a szállástól nem messze lévő kisebb repülőtérre sétáltunk el, ahol régi, illetve új vitorlás, és motoros repülőket néztünk meg, és magyarul hallhattunk ezekről pár dolgot. Délután pedig a Myrafalle vízeséshez mentünk el, hosszú túraúttal összekötve, de a látványért megérte. Harmadik nap, egy kisebb tóhoz mentünk, ahol a tavat körbe sétáltuk, ez is meseszép volt. Sétánk során kisebb kőépítményekkel találkoztunk, mindenféle formát láttunk, amiből rengeteg volt és hát mi sem sétálhattunk mellette el csak úgy. Ez után következett Hallstatt, ami az én kedvencem volt. Hallstatt felső Ausztria barokk kisvárosa az Alpokban, a Hallstatti tó partján. A város érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. Különleges ékszere a festői természeti környezetén kívül a kis gótikus templom. A kisvárosban különös, és egyben bizarr nevezetesség a templom kertjében található teraszos temető, amiben a halottak maradványait 25 évente kiássák, majd a koponyájukat kifehérítik. A koponyákat festett virág és babérkoszorúkkal ékesítik, a fehér gót betűkkel vésik fel az elhunyt nevét. A városka a szikla lábához, egymásra épült házak csodálatos sorából áll, a városlakók helyszűke miatt, a ház falához gyümölcsfákat ültettek, és felfuttatták azokat a falon.

Ezt követő nap, sajnos elindultunk haza. Szerintem minden gyereknek, és kísérőinknek egy felejthetetlen élmény marad ez a négy nap.

Köszönet az utazásért, a felejthetetlen élményekért a jászapáti származású Szántai Attilának, a kiutazásért pedig Jászapáti város Önkormányzatának!

Hálás szívvel a kiutazó diákok nevében 9.a osztály tanulói.