A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Hírek a „Jászapáti a Mi Városunk” Alapítvány életéből

Hírek a „Jászapáti a Mi Városunk” Alapítvány életéből

- A 11 fő alapító taggal megalakított alapítvány 2 fő csatlakozó taggal bővült.
- A besorolásunk szerint közcélúan működő alapítványunk benyújtja kérelmét a „Közhasznú Alapítvány” címre. Elfogadás esetén lehetővé válik, hogy az alapítvány céljaival egyetértők 2017-től a személyi jövedelem adójuk 1%-ával az alapítványt támogassák.
- Az alapítvány harmadmagával konzorciumot alapított és pályázatot nyert „Gyermekek a mezőgazdaságban” témakörben. 17 általános iskola 170 diákja vett részt benne három kistérségből. Több mint 30 rendezvény került megszervezésre.
- Jászapáti város utcaképének szebbé tételére – az Önkormányzat támogatásával – az alapítvány rózsa és díszcserje töveket osztott az igénylők részére.
- 50 db összecsukható pótszéket vásároltunk Gyenes Balázs asztalos mestertől a ravatalozóba, amelyek egyelőre a Közösségi Házban vannak. Igény szerint innen szállíthatók ki és vissza.
- 2015-ben az alapítvány „Elszármazottak Jászapátiért” kitüntető díjat alapított. A díjat első alkalommal Nagyné Ádám Piroska kapta. Idén is tervezzük a díj odaítélését.
- Tovább folytatódik a lakosság körében népszerű SZEM (Szomszédok Egymásért) mozgalom. A Városi Polgárőrség áldozatos munkájának köszönhetően 600 ház csatlakozott a kezdeményezéshez és került ki falára a SZEM tábla. A táblákat az alapítvány gyártatta le Borbás Ferenc úrnál, aki jutányos áron készítette el. A program népszerűségére tekintettel még rendeltünk 50 db-ot, így további tagok csatlakozása vált lehetővé.