A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

„ Egy rózsaszál szebben beszél…” In memoriam Nagy János.

„ Egy rózsaszál szebben beszél…

 

In memoriam Nagy János.

 

Elment egy szép tenor, mert „ mindig a Jók mennek el…”

Még mindig a hitetlenkedés fog el Bennünket, régi énekkari és színköri társaidat, hogy fiatalon, életed teljében hagytad itt családodat, barátaidat, minket.

Tudom Te sem így akartad, de a kegyetlen sors, a betegség nem hagyott Neked több időt.

Még most is emlékszem, hogy milyen lelkesen fogadtad a kérésem 17 évvel ezelőtt, amikor felkértelek a Kukorica Jancsi szerepére a színkörünk első előadásában.

A bemutatón már mindenki megértette, hogy miért énekelhettél a Magyar Állami Népi Együttes énekkarában.

Milyen szívhez szólóan hangzott a Te szádból: „ Nem tud az írni, aki küldte, mert aki küldte már nem él…”.

Temetésed óta ez a sor ismétlődik állandóan a fejemben.

Vagy az Edvin hercegként énekelt dal: „ Túl az Óperencián boldogok leszünk…”. Te is, mint mi valamennyien itt, ezen a világon képzeltük el a boldogságot szeretteink körében, de nem ilyen rövid ideig…

Mint ahogyan Baracs István mérnök úrként énekelted a Mágnás Miskában: „ Úgy szeretnék boldog lenni, a szíveden megpihenni…” és később, mintegy megérezve a későbbieket: „ Azt hittem az élet csupa illat már, csupa boldogság, csupa napsugár, Egy perc volt, egy perc csak, de csodásan szép, Hová lett, óh hová tűnt el ez az üdvösség…”

És már Tasziló grófként is figyelmeztettél Bennünket a Marica grófnőben: „ Egy az élet, egyszer élsz csak, kincsem gondold meg ezt…”

Sajnos a sors Neked nem kegyelmezett, borzasztó korán elragadott közülünk. Egy dolog vigasztalhatja az itt maradottakat, hogy a modern technikának köszönhetően bármikor felidézhetjük kedves, markáns személyedet, hallhatjuk szép hangodat.

Ezért nem is búcsúzunk Tőled, mert a szerepeidben továbbra is itt élsz velünk.

Kökény Gábor