A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Lakossági Felhívás - SZÚNYOGGYÉRÍTÉS

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS – LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2019. 06. 21-én földi kémiai szúnyoggyérítés lesz Jászapáti város közigazgatási területén belül. A gyérítési munkákat a Pal-Natural Kft. végzi. A munkát a tervek szerint a késő esti órákban (csillagászati napnyugtát követően) végzik el.

A gyérítéshez használt engedélyezett készítmény: Deltasect 1,2 ULV szúnyogirtó szer

Hatóanyag: 1,2 gramm deltametrin/liter + 1,2 gramm piperonil-butoxid/liter

Forgalmi kategória: III.

A szer kijuttatási módjai:

Melegköd-képzéses (füstköd) vagy ULV (nagyon kicsi 30-60 mikron átmérőjű permetcseppek) eljárás. Ezek a módszerek a már kifejlett csípőszúnyogok ellen használhatóak, azonnal csökkentve a szúnyogártalmat. Az alkalmazott irtószer az engedélyezett kijuttatási mennyiség esetén emberre és melegvérű állatokra nem veszélyes, de más rovarokra hat, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a területen előforduló méhek védelmére! A kezeléseket csak a méhek kaptárba vonulása után kezdik meg, és az éjszakai órákban végzik. Vivőanyagként kizárólag fehérolajat használnak fel! A melegködös eljárás nagy előnye, hogy a létrejött fehér köd képes bejutni a növényzettel fedett területekre is, így megfelelő hatékonyságú. A melegködös gyérítés füstképződéssel jár, amivel a levédendő területet elárasztják.

Jászapáti, 2019. 06. 20.

Jászapáti Város Önkormányzata

Közadat kereső


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019Logó
Elbirkep

strand modul 100


palyazatok modul 100

leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100

ITS-modul-100