A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Lakossági Felhívás! - A házszámok feltüntetése kötelező

Lakossági Felhívás!

A házszámok feltüntetése kötelező

 

Törvény és kormányrendelet kötelezi a lakosságot a házszámok feltüntetésére, az önkormányzatokat pedig annak ellenőrzésére. 

A házszámtáblák hiánya a mindennapi életben is sok bosszúságot, gondot okoz, amikor hatóságok, szolgáltatók, postás, futár, szállító nem találja a keresett címet. Baj esetén pedig a segítség idejében történő érkezését is akadályozhatja – például, amikor rendőr, orvosi ügyelet vagy mentő érkezését késlelteti.

A házszám feltüntetése ugyanakkor jogszabályi előírás is: a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 14/A. § (5) bekezdése szerint a tulajdonosnak minden házszámmal ellátott épületen fel kell tüntetnie a házszámot.

Kérjük, hogy ahol nincs házszámtábla, ott pótolják, ahol nem jól látszik, gondoskodjanak a láthatóságáról. Többlakásos épületek esetében, kérjük, az ajtószámot is pontosan tüntessék fel az épületeken és postaládákon. Külterületen javasolt a helyrajzi szám kitétele.

Amennyiben bizonytalan ingatlana pontos házszámában érdeklődjön a Jászapáti Polgármesteri Hivatalnál az 57/ 540 100*130-as melléken.

A házszámok kihelyezéséről rendelkező jogszabályok:

Közadat kereső


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019Logó
Elbirkep

strand modul 100


palyazatok modul 100

leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100

ITS-modul-100