A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Kártya műszaki ismertető

Az Apáti Kártya rendszerében használt, egy elektronikus azonosító chippet tartalmazó plasztik lap egy jelszóval védett, intelligens adathordozó kártya, amelyen lehetőség van több adatterület különálló felhasználására és különálló jelszóval történő védelmére. A kártya kibocsátása az Apáti Kártya ügyfélszolgálatán (Jászapáti Polgármesteri Hivatal, 5130 Jászapáti, Dr. Szlovencsák Imre út 2.)  történik. A kártya gyártásakor az ügyfél adatai rákerülnek a kártyára fizikailag és elektronikusan egyaránt, és ezeket az adatokat egyben rögzítik a kártyát kezelő rendszer központi adatbázisában is.

Fizikailag:
A kártya előlapjára kerül az Apáti Kártya arculata
A kártya hátlapjára kerül:
- a kártyabirtokos neve,
- születési helye, ideje,
- kártya sorszáma,
- az ügyfélszolgálat elérhetőségei,
- az érvényesség évét jelző hologramcimke,
- a kiállítás dátuma.

Elektronikusan:
A chipre kerül a tulajdonos neve, lakóhelye, kártyaszáma, kártya érvényessége, a város azonosítója és funkciók igénye szerint egyéb további adatok

A KÁRTYA FUNKCIÓI:
Azonosítás
A kártya jogos birtokosának, azonosítására szolgál személyes adatai feltüntetésével, mely adatok a kártya felületén olvashatóak, illetve a chipben elektronikus formában tárolásra kerülnek. Az azonosítás alapját a kártya chipjének egyedi, gyártáskor keletkező sorszáma adja, mellyel minden egyes kártyát egyértelműen meg lehet különböztetni a többitől. A kártya által így azonosított személy jogosult a kedvezmények igénybevételére a kártya másra nem ruházható át.

Írható olvasható adattartomány
A különböző chipes alkalmazások számára korlátozott mennyiségű, de szabadon felhasználható több osztott adattároló terület. Ezen területre tetszőleges adatok egymástól függetlenül (programok, statikus adatok) írhatók fel, illetve olvashatók ki.

Osztott alkalmazás lehetősége
Több egymástól független elektronikus tárhelyet tartalmaz, melyek egyenként megjelöltek, tehát intézményhez, illetve alkalmazáshoz köthetőek. (lehetőség nyílik a hűségpontok gyűjtésének és egyéb akciók kidolgozására is.)

Biztonság
A kártya használata során bárminemű adat kiolvasás vagy beírás, tehát az összes kártyafunkció használata egy meghatározott matematikai függvénnyel definiált titkosítási folyamaton keresztül történik.


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019Logó
Elbirkep

strand modul 100


palyazatok modul 100

leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100

ITS-modul-100