A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Városi Könyvtár és Művelődési Központ

Városi Könyvtár és Művelődési Központ

A járási székhelyű Jászapáti városában integrált kulturális intézmény működik Városi Könyvtár és Művelődési Központ névvel és 5130 Jászapáti, dr. Szlovencsák Imre út 2. székhellyel.

Intézményegységei három különböző helyen találhatóak:

Városi Könyvtár

          Cím:                                 5130 Jászapáti, dr. Szlovencsák Imre út 2.
          Telefon:                            57/441-081           
          E-mail cím:                       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Bemutatás

A műemlék jellegű késő klasszicista épület 1845-1847 között készült el Gál József építőmester tervei alapján, mely hosszú évtizedeken keresztül városházaként funkcionált. Homlokzatán timpanon hangsúlyozza az ablakok 2-2-5-2-2 szimmetriáját. A timpanonban festett stukkó virág és inda övezi a város címerét. Az épület legrégebbi szárnya 1765-ben épült. 1983 óta a könyvtár e falak között fogadja olvasóit, látogatóit a ma már közel 60.000 dokumentumával.

Nyitvatartás

Hétfő

ZÁRVA

Kedd

8-12

13-17

Szerda

8-12

13-17

Csütörtök

8-12

13-17

Péntek

8-12

13-17

Szombat

8-12

 

 

 

 

 

 

 

 

Szolgáltatásaink

  • Kölcsönzés: gyermek és felnőtt olvasók részére 50.000 kötetből válogatási lehetőség négy hetes kölcsönzési idővel.
  • Könyvtárközi kölcsönzés: a gyűjteményünkből hiányzó dokumentumokat olvasóink kérésére más könyvtárakból kölcsönözzük.
  • Helyben olvasás: közel 10.000 kötetes állomány: lexikonok, szótárak, évkönyvek, almanachok, monográfiák, stb. helyben használata, kb. 200 darab elektronikus dokumentum számítógépes olvasása.
  • Tájékoztatás: a rendelkezésre álló dokumentumainkról és dokumentumainkból.
  • Folyóirat olvasás: közel félszáz napilap, hetilap és havilap helyben olvasása.
  • Helytörténeti kutatás: fotók, képeslapok, szakdolgozatok, tanulmányok, helyi újságok, egyedi családi dokumentumok, családfakutatáshoz is felhasználható mikrofilmek, stb.
  • Számítógép- és internet-használat: térítési díj ellenében internetes keresés, fekete-fehér és színes nyomtatás.
  • Fénymásolás: térítési díj ellenében könyvtári és hozott dokumentumokról fekete-fehér és színes másolat készítése.
  • Terembérleti lehetőség.

 

Közösségek

Városi Könyvtár Nyugdíjasklubja:                   kéthetente hétfőn 14:00 - 16:00
Rejtvényklub:                                                  kéthetente hétfőn 14:00 - 17:00
Vakok és gyengénlátók klubj    minden hónap utolsó szerdáján 14:00 - 16:00
Nefelejcs Nyugdíjasklub:                    minden hónap 2. keddjén 14:00 - 16:00
Öltöget-Ő:                                                  kéthetente pénteken 15:00 - 17:00
Dúdoló:                                                                    keddenként 09:15 - 10:15
Mini játszóház:                                                           kéthetente 09:30 - 11:30

 

Pájer Antal Művelődési Ház

Cím:                                 5130 Jászapáti, István király út 6-10.
Telefon:                            57/441-071
E-mail cím:                      Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bemutatás

Az épület Makovecz Imre tervei alapján épült 1987-ben; a megyei értéktár része. Nevét a Jászapátin élt és eltemetett Pájer Antal papköltőről kapta.

Színháztermében 200 fő kényelmes szórakozására van lehetőség. Változatos programjaival a gyermekektől a nyugdíjasokig nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Az intézmény kisebb helyiségei (oktatóterem, társalgó) lehetőséget adnak bensőséges hangulatú eseményekre, baráti találkozókra. Partnerségben a települési Szivárvány Tanodának ad helyet, ahol hétköznap délutánonként hátrányos helyzetű diákok vesznek részt felzárkóztató foglalkozásokon.

A rendezvények közül kiemelkednek a színházi előadások, koncertek. Helyet biztosít a településen működő intézmények, civil szervezetek, klubok rendezvényeinek. Nyári napközis foglalkozások segítik a gyermekek, fiatalok kikapcsolódását, játékos nevelését. Az időszaki kiállításoknak (fotókiállításnak, népművészeti kiállításnak) az előtér ad helyet. Tanfolyami oktatás keretében több területen – informatika, fotózás, élményfestés, dekorvirágkészítés – bővíthetik ismereteiket a tudásra szomjazók. Ismeretterjesztésként az élethosszig tartó tanulás jegyében – különböző témaköröket felölelő – előadásokat szerveznek. Helyet ad egészségügyi szűréseknek. Autóbuszos kirándulásokat szervez a régió nagymúltú településeinek, természeti kincseinek, épített értékeinek (Bükkszentkereszt, Ópusztaszer, Szolnok, Hollókő) megismerésére.

Cégek, civil szervezetek mellett magánszemélyeknek is lehetőségük van kibérelni a nagytermet és az oktatótermet.

Művelődő közösségeinek, a Városi Vegyeskarnak és a Városi Színjátszókörnek rendszeresen helyet biztosít, rendezvényein bemutatkozási lehetőségeket teremt.

Információs tevékenységét a települési honlapon, saját facebook oldalán, valamint az intézményekben, boltokban kihelyezett plakátokon keresztül fejti ki. A lakossági igényeket kérdőívvvel és beszélgetésessel deríti fel.

A művelődési központ a meghirdetett nyitvatartásán túl, előzetes egyeztetés alapján a tevékenységekhez (rendezvény, próba) külön igazodik.

Nyitvatartás

Hétfő

8-12

13-17

Kedd

8-12

13-19

Szerda

8-12

13-17

Csütörtök

8-12

13-17

Péntek

8-12

13-19

Szombat

rendezvények függvényében

Vasárnap

rendezvények függvényében

 

 

 

 

 

 

 

Művészetek Háza

Cím:                                 5130 Jászapáti, Damjanich út 4.
Telefon:                            57/443-566
E-mail cím:                      Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bemutatás

A 2000-ben épült Művészetek Háza a néptánc oktatás bázisa; a települési Jásztánc Alapítvány székhelye is egyben. Négy csoportban, korosztályi bontásban zajlanak a próbák hétfőtől péntekig. A táncosok rendszeresen fellépnek helyi, megyei, regionális rendezvényeken, továbbá külföldön is képviselik a jász folklórt.

Nagytermében 100 fő kényelmes szórakozására van lehetőség. Változatos programjain keresztül a gyermekektől a nyugdíjasokig nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Rendezvényeik közül kiemelkednek a gyermekeknek szóló színházi előadások, fórumok, állásbörzék. Nyári napközis foglalkozások segítik a gyermekek, fiatalok kikapcsolódását, játékos nevelését.  

Cégek, civil szervezetek mellett magánszemélyeknek is lehetőségük van kibérelni a nagytermet.

A néptánc mellett a hölgyek tornájának, a jógának, ovis tornának, és általános iskolai társastánc oktatásnak is helyet ad.

Az intézmény a meghirdetett nyitvatartásán túl, előzetes egyeztetés alapján a tevékenységekhez (rendezvény, próba) külön igazodik.

Nyitvatartás

Hétfő

8-12

13-18

Kedd

8-12

13-19

Szerda

-12

13-17

Csütörtök

8-12

13-19

Péntek

8-12

13-16

Szombat

-

15-18

Vasárnap

9-12

-

 

 

 

 

 

 

 

Torinform Iroda

 

Cím:                                 5130 Jászapáti, Damjanich út 4.
Telefon:                            57/443-566
E-mail cím:                      Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">

 

Bemutatás

A Tourinform iroda nem utazási iroda, hanem egyfajta bemutatóterem, amely elsősorban a település/térség fogadószobája, kirakata, ahol a vendég a térségi és nemzeti (országos) turisztikai kínálattal egyaránt találkozik. Alapvető feladata a turisztikai látnivalókról, szolgáltatásokról, programokról, lehetőségekről a belföldi és külföldi turisták versenysemleges, naprakész, átfogó informálása, a működési terület megismertetése, jó hírének erősítése. Magyarország közel 150 településén várja Önt az itthon és külföldön egyaránt jól ismert jelképpel jelzett turisztikai, információs iroda, amelyben tájékozódhat a település, az adott kistérség, régió, sőt az egész ország turisztikai kínálatáról. A Tourinform iroda munkatársa készséggel tájékoztatják Önt szálláshelyekről, vendéglátóhelyekről, közlekedésről, programokról, látnivalókról, turisztikai szolgáltatásokról. A Tourinform irodában hozzájuthat ingyenes turisztikai kiadványokhoz és térképekhez. Az Apáti Kártya igénylőhelye.

Nyitvatartás

Hétfő

8-12

13-16

Kedd

8-12

13-16

Szerda

8-12

13-16

Csütörtök

8-12

13-16

Péntek

8-12

13-16

Szombat

-

-

Vasárnap

-

-

Közadat kereső


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019


 


strand modul 100


palyazatok modul 100
leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100
ITS-modul-100