svajci fejlec piros

A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

A praxisközösség többletszolgáltatásai

A felnőtt lakosság egészségi állapotának felmérése
Cél: a felnőttek egészségi állapotának javítása
A Programban résztvevő személyek egészségi állapotának és az azt befolyásoló tényezőknek a meghatározása, elsősorban annak érdekében, hogy felismerhetővé, kiküszöbölhetővé tegyék az egészséget veszélyeztető hatásokat.

A tizennyolc éven aluli lakosság egészségi állapotának felmérése
Cél: a 0-18 éves lakosság egészségi állapotának javítása
A Programban résztvevő 18 éven aluli személyek egészségi állapotának és az azt befolyásoló tényezőknek a meghatározása a Védőnő és Gyermekorvos szoros együttműködésével.

Prevenciós rendelés
Cél: személyre szabott ellátás tervezése
A Prevenciós Rendeléseken a háziorvos megismeri a praxisába tartozó páciensek életmódjából fakadó kockázati tényezőket, esetleges kórállapotát, és ezek ismeretében segíti betegeit a megfelelő további ellátáshoz.
Döntéstámogató eszközként a háziorvos támaszkodik az Egészségi Állapot Felmérés előzetesen kiértékelt eredményeire.

Életmód tanácsadás
Cél: az egészséget szolgáló magatartás kialakításának segítése
Az Életmód Tanácsadás során az egészségügyi szakemberek célzott tanácsadást biztosítanak, a Prevenciós Rendelésen elkészített személyre szabott ellátási terv alapján, annak érdekében, hogy elősegítsék az életmód pozitív változtatását, s ez által csökkentsék vagy megszüntessék a felfedezett egészségügyi kockázatokat.

Az Életmód Tanácsadás témái közt szerepel a dohányzásról leszokás, a túlzott alkoholfogyasztás, a helytelen táplálkozás, a túlsúly csökkentése, a mindennapos stressz leküzdése, a testtartási problémákkal küzdő gyermekek számára gyógytorna-oktatás, illetve a baba-mama klubok.

Krónikus gondozás keretében nyújtott többletszolgáltatások
Cél: a kórállapotnak megfelelő, személyre szabott ellátás biztosítása
A Prevenciós Rendelésen a páciensek személyre szabott ellátási tervet kapnak, a folyamatosan háziorvosi gondozásban lévők pedig célzott többletszolgáltatásokban részesülnek. Ezek közé tartozik a segítségnyújtás alkoholfüggők számára, a táplálkozással kapcsolatos kórállapotok, illetve a cukorbetegség átfogó gondozása, gyógytorna és a szülő-gyermek klubok is.

Egészségfejlesztés közösségi színtereken
Cél: az egyéni és közösségi egészségmagatartás fejlesztése, az egészségtudatosság javítása, a lakosság aktív bevonása az egészséggel kapcsolatos tevékenységekbe.
A Program részét képezi különböző rendezvények szervezése a közösségi színtereken előre meghatározott, egészséghez kapcsolódó témakörökben.

A többletszolgáltatásokat nyújtó szakemberek:

  • népegészségügyi koordinátornépegészségügyi szakember

  • praxisközösségi nővér

  • dietetikus

  • gyógytornász

  • egészségpszichológus

A praxisközösségben dolgozó további szakemberek:

  • praxisközösségi koordinátor

  • háziorvosok

  • nővérek

  • védőnők

A lakosság mozgósítását segítő dolgozók:

  • segéd-egészségőrök

svajci fekvo botton2